Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Věznění katalánští politici dostávají lepší jídlo než my, bouří španělští bachaři

Autor: Darina Jíchová - 
28. prosince 2017
09:08

Španělští policisté sloužící v Katalánsku podali stížnost. Vadí jim, že dostávají horší jídlo než to, které je servírováno zadrženým katalánským politikům. „Zločinci se mají lépe než my,“ sdíleli policisté na Twitteru, jejich příspěvek byl doplněn o vánoční menu připravené pro bývalého vicepremiéra Katalánska Oriola Junquerase a fotografii toho, co měli k večeři oni.

Exministr vnitra Joaquim Forn a Junqueras měli připravený vývar, steak a jako zákusek profiterolky. Na policisty vedle toho čekala dávka nudlí, přesmaženého masa a bramborové kaše. „Myslíte si, že je přijatelné, aby ochránci zákona dostali tohle a zločinci si pochutnávali na takových lahůdkách? Nejde o každý den, jsou Vánoce,“ rozčiloval se na Twitteru policejní mluvčí.

Jídlo pro španělskou policii Jídlo pro španělskou policii | reprofoto/twitter

Podle španělské vlády ministr vnitra Juan Ignacio Zoido okamžitě zahájil vyšetřování celé věci. Policisti, které Madrid vyhradil pro službu v Katalánsku, by během svého pobytu v Barceloně neměli nijak strádat. Není to ale poprvé, co jednotka vyslaná do regionu upozornila na špatné podmínky, ve kterých musí žít.

Policisté bydlí na trajektech. Uvedli, že koupelny i ložnice jsou nehygienické, není tam skoro žádná možnost, jak kvalitně strávit volný čas, o jídle ani nemluvě. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi