Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zemřely na pláži, kde terorista pobodal Lenku (†36). Německé oběti nyní pohřbili

Autor: ČTK, zze - 
28. července 2017
21:58

Napadl je, když se poklidně opalovaly na pláži v egyptské Hurghadě. Němci se rozloučili s krajankami, kterým zasadil smrtelné rány terorista, jehož obětí se nakonec stala i česká turistka. Účetní Lenka, která byla mezi zraněnými, ve čtvrtek prohrála svůj boj o život v egyptské nemocnici. Co je s útočníkem, se zatím neví, egyptské úřady zatím ani neoznámily, jestli šlo o teroristický čin.

Příbuzní, přátelé a známí se dnes v severoněmeckém městečku Münstedt nedaleko Hannoveru rozloučili se dvěma oběťmi útoku v egyptském letovisku Hurghada.

Kromě dvou Němek pobodal útočník čtyři další turisty včetně Češky Lenky, která v noci na čtvrtek v káhirské nemocnici svým zraněním podlehla. Egyptské úřady zatím oficiálně neuvedly, zda šlo o teroristický útok či kriminální čin.

VIDEO: Česká velvyslankyně v Egyptě: Proč se měnily informace o zranění ubodané Lenky (†36)?

Video  Česká velvyslankyně v Egyptě: Proč se měnily informace o zranění ubodané Lenky (†36)?  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Dvě Němky ve věku 56 a 65 let ubodal osmadvacetiletý útočník v rudomořském letovisku 14. července.

Ženy na rozdíl od šestatřicetileté české turistky, která svým zraněním podlehla až v nemocnici, zemřely na místě. Evangelická farářka okolnosti jejich smrti na dnešní smuteční mši označila za „barbarský násilný čin“.

Podle agentury DPA pochází útočník, kterého policie zadržela, ze severního Egypta a podle některých zdrojů je napojený na teroristickou organizaci Islámský stát (IS).

Sunnitští radikálové páchají v Egyptě atentáty především v oblasti Sinajského poloostrova. Egyptské úřady ale zatím oficiálně neoznámily, jestli byly události z předminulého týdne teroristickým útokem či kriminálním činem jednotlivce.

y1xcvbnm ( 30. července 2017 20:51 )

Pokud jí pobodal na pláži jak se dostala do té postele??? na pokoji???

kukuku ( 29. července 2017 07:47 )

Kdy už to někdo přizná, že zločiny komunismu minulé i budoucí jsou zanedbatelné s tím, co napáchali a napáchají náboženští fanatici všech ideologických variant od křesťanů až po kanibaly.

anyyt ( 28. července 2017 23:51 )

No co by asi tak muslímkové egypťánkové mohli udělat se svým "zlobivým" kamarádíčkem ? Co asi tak... za rohem ho pustili a ještě ho na cestu uznale poplácali po zádech..jak krásně potrestal ty nestoudné evropanky... JAK JINAK ASI

prycsnima ( 28. července 2017 23:16 )

 Tak co sluníčkářky už se těšíte až ti ksindly budou přiděleni do ČR?Angela už se postará aby jste si vy krá vy taky užily trocha spásu.

Zobrazit celou diskusi