Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Manželé zmizeli před 75 lety: Jejich těla našli na švýcarském ledovci

Autor: dce - 
19. července 2017
06:50

Marcelin a Francine Dumoulin zmizeli beze stopy 15. dubna 1942 ve švýcarských Alpách. Jejich sedm dětí skončilo v pěstounských rodinách. Díky tání ledovce byla po více než 75 letech konečně objevena těla zmizelého páru.

Marcelin (40) byl švec, jeho žena Francine (37) učitelka. 15. dubna 1942 se vydali z Chandolinu do Alp podojit krávy. Už se nikdy nevrátili. Místní po nich pátrali dva měsíce, nakonec to ale vzdali. Sedm dětí skončilo rozděleno v jiných rodinách.

Podle odborníků manželé patrně spadli do rozsedliny, kde zahynuli. Led, který pokryl jejich těla, ovšem dokonale zachoval jejich ostatky, oblečení i další věci, které měli s sebou – mimo jiné batoh, knihu, hodinky a lahev vína.

Až tento čtvrtek objevil ostatky pracovník lanovky. „Byl to muž a žena, na sobě měli šaty z poslední (světové) války,“ řekl Bernard Tschannen, provozovatel lyžařského resortu Glacier 3000, deníku Le Matin. „Led perfektně zachoval jejich těla i jejich věci.“

Ačkoliv se stále čeká na výsledky testů DNA, nejmladší dcera manželů Marceline Udry-Dumoulin (79) je přesvědčená, že jde skutečně o její rodiče. „Po 75 letech čekání jsem konečně klidná,“ prohlásila.

„Na pohřbu nebudu mít černé oblečení, myslím si, že bílá bude vhodnější. Symbolizuje naději, kterou jsem nikdy neztratila,“ dodala.

VIDEO: Mumie v ledovcích nejsou nic neobvyklého

Video  Pětapadesát let staré mumie horolezců trčely ze sněhu!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi