Ioanně při vyšetření v plzeňské fakultní nemocnici zjistili nebezpečnou tuberkulózu. Žena se měla jít léčit, to se ale nestalo. „Pracovníky Fakultní nemocnice Plzeň – Lochotín nám bylo oznámeno, že se jmenovaná nedostavila na lékařské vyšetření, kdy u ní byla zjištěna kultivačně pozitivní tuberkulóza,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Tato forma tuberkulózy podléhá povinnému pobytu v nemocnici a léčbě. „V případě dlouhodobého styku s nemocnou osobou hrozí přenos onemocnění. Už jsme prověřovali i možný pobyt cizinky v zemi jejího původu. Pátrání je ale zatím bezvýsledné,“ dodala Hokrová. K dispozici není ani bližší popis hledané ženy.

Policisté se tak nyní obracejí s prosbou o pomoc na veřejnost. „Žádáme všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu hledané ženy, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158," zakončila Hokrová.

VIDEO: Podívejte se, jakou máme pověst ve světě! Když přijedete do Prahy, nakazíte se, varují turisty za našimi hranicemi.