Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Ty mi ukazuješ zadek o ramadánu?“ Turek v autobusu zbil dívku kvůli šortkám

Muži se nelíbilo, jak se oblékla studentka, která jela v Istanbulu autobusem, kromě nadávek jí dal i facku a povalil ji na zem.
Muži se nelíbilo, jak se oblékla studentka, která jela v Istanbulu autobusem, kromě nadávek jí dal i facku a povalil ji na zem.  (Autor: reprofoto hurriyetdailynews)
Autor: mah, ČTK - 
21. června 2017
20:00

Vzala si na sebe šortky a dostala za to ránu. Asenu Melisu Saglamovou napadl útočník, kterému se nelíbí, jak se dívka oblekla při muslimském postním měsíci ramadánu. Jeho chování zachytila kamera a istanbulský prokurátor na něj vydal zatykač. Nejdřív to ale vypadalo, že vyvázne bez trestu.

Zatykač je na jméno Ercan Kiziltaş. Turecká agentura Dogan oznámila, že tento člověk byl už jednou trestaný za daňový přestupek.

Incident se stal minulou středu v asijské části Istanbulu. Muž podle svědků nejprve studentce řekl: „Takto se oblékáš o ramadánu? Nestydíš se?“ Žena odpověděla, aby se tedy nedíval. Když mi ukazuješ zadek, jak se mohu nedívat? pokračoval spor.

Pak muž sedící Asenu Melisu Saglamovou uhodil a začal se přesouvat ke dveřím autobusu. Žena se ale zvedla a chtěla se bránit a muž ji vyhodil ven, kde spadla na zem.

V odůvodnění zatykače prokurátor uvedl, že je muž viněn z provokace a podněcování k nenávisti.

Provokovala mě, tvrdil muž. A skoro mu to prošlo

Saglamová podala okamžitě stížnost a Kiziltaş byl po třech dnech zadržen. Policii však řekl, že jej žena provokovala, takže ho policie pustila. Zástupkyně feministických organizací ale vznesly protest. „Propuštění útočníka znamená ohrožení pro ostatní ženy. Budeme se oblékat, do čeho budeme chtít, a budeme to nosit, kam chceme. Svých svobod se nevzdáme,“ uvedla na Twitteru organizace s názvem Přestaňte zabíjet ženy.

Saglamová se s postupem policie nespokojila a obrátila se na prokuraturu, která nyní vydala zatykač.

Podobný incident se stal o ramadánu také loni. Muž tehdy ženu v šortkách kopl do obličeje rovněž v autobusu v Istanbulu. Proces s ním stále trvá a hrozí mu až devítileté vězení.

snehulak ( 22. června 2017 09:22 )

O Ramadánu je zakázáno během dne souložit, jíst, pít a kouřit. V noci se to může. Nic o ukazování zadku či stehen tam není. Tohle je ta radikalizace muslimů. za chvíli jsou schopni si prosadit, že se nesmí ani dívat kolem sebe, ale jen dopředu. To nás čekají věci s menšinama. A co teprve, kdyby na Islám přestoupili cikáni?

pepen ( 22. června 2017 07:31 )

Ať se poserou s jejich rama...dánem.A tohle cpou do civilizované Evropy????Neandrtálce!!!!Ať si Europoslanci jdou za nimi-když po nich tolik touží i s tou pomatenou frau Merkel!!!!

djaba ( 22. června 2017 01:17 )

A při Rama ,dánu je Rama nejlepší .

hanka666 ( 22. června 2017 00:53 )

To nechám tobě, vidím, že jsi celý lačný.

Lucio1 ( 21. června 2017 20:50 )

Máme to dobré spojence, tak nevím, jestli se mám smát nebo brečet..

Zobrazit celou diskusi