Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba na nádraží v Mnichově: Policistka schytala kulku do hlavy

Autor: ČTK, nka - 
13. června 2017
11:35

Nejméně čtyři lidé, včetně policistky a pachatele, byli dnes ráno zraněni při přestřelce na nádraží příměstské dráhy u Mnichova. Muž vytrhl policistovi služební zbraň a postřelil jeho kolegyni a dva kolemjdoucí. Šestadvacetiletá policistka je zraněna na hlavě a její život je v ohrožení. Pachatel byl také postřelen a po krátkém pokusu o útěk z místa činu byl zadržen. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident souvisel s terorismem.

Policie zatím nesdělila nic o případné kriminální minulosti zadrženého muže, ale na 14:00 SELČ plánuje tiskovou konferenci.

Jde o muže, který jednal sám a z osobních důvodů. Není tu politická nebo náboženská motivace,“ řekl v televizi mluvčí mnichovské policie.

Výstřely padly v době, kdy policie na nástupišti stanice Unterföhring prováděla kontrolu osob poté, co se na nástupišti dostalo do potyčky několik osob, z nichž jedna údajně měla nůž. Na místo proto byla přivolána policejní hlídka.

Sedmatřicetiletý Němec z oblasti Mnichova se nejdříve pokoušel srazit do kolejiště policistu, ale ten se ubránil. „Nato se strhla rvačka na zemi,“ citovala DPA mluvčího mnichovské policie Marcuse da Gloria Martinse. Muž se při rvačce zmocnil pistole policisty a okamžitě ji použil. Kromě policistky zranil také dva kolemjdoucí. Jejich zranění původně nebyla označována za vážná, ale podle agentury DPA možná budou muset strávit noc v nemocnici.

Video: Na nádraží v Mnichově muž postřelil policistku a dva kolemjdoucí

Nejde o první útok

Postřelen byl i samotný pachatel, ale dosud není jasné, kdo na něj vystřelil. Policie potvrdila, že po něm střílela policistka, ale neví se, zda ho zasáhla právě ona.

Útočník se i se zraněním pokusil z místa uprchnout, ale brzy ho dopadly u nedaleké kancelářské budovy společnými silami mnichovská a spolková policie.

Policie nádraží uzavřela a brzy okolí zabezpečila. Na místo byly vyslány i speciální zásahové jednotky a vrtulník. Policie předpokládá, že pachatel byl sám.

Obec Unterföhring leží zhruba deset kilometrů na severovýchod od Mnichova. Vede tudy jedna ze dvou tras příměstských vlaků na mnichovské letiště. Kvůli incidentu však byl provoz linky 8 přerušen.

Loni v květnu jiný útočník na nádraží příměstských vlaků u bavorské metropole, v Grafingu, nožem zabil jednoho člověka a další tři pobodal. Duševně nemocný 27letý muž není trestně odpovědný. 

jiznicechy ( 14. června 2017 00:02 )

A ještě mívají psychické problémy, se kterými se v minulosti intenzivně léčili Jinak nic s terorizmem nebo něco podobného - jen se chtěl multikulturně pobavit

alfasamec ( 13. června 2017 13:02 )

Ulevilo se mi, že se opět nejednalo o teroristický útok.

dandova ( 13. června 2017 12:33 )

V němčině - sebral pistoli POLICISTOVI a po policistce vystřelil.

sores ( 13. června 2017 12:10 )

Proč ho postřelili??? měli ho rovnou d.o.by.tka zabít na tvrdo a také do palice, je to vrah tak co s ním!

gabreta ( 13. června 2017 12:08 )

Ten bude černej, jako bota a hlavně vystresovanej, chudák jeden!!

Zobrazit celou diskusi