Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

U Moskvy zabil střelec čtyři lidi, policisté po něm pátrají

Ilustrační foto
Po dvojici mladíků stříleli z černého BMW na Jiráskově mostě.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
10. června 2017
22:28

Nejméně čtyři lidi dnes zabil padesátiletý muž v obci Kratovo na jihovýchodním předměstí Moskvy. Oznámila to místní policie. Ze svého domu začal bezcílně pálit po okolí z lovecké pušky, na přivolané příslušníky Národní gardy házel granáty. Vyjednávání selhalo.

Útočník kromě čtyř usmrcených čtyři osoby zranil a před zahájením palby zapálil sousední dům. Operace policistů podle agentury TASS trvala dlouhé hodiny, zranění leželi před domem na ulici a kvůli střelbě jim záchranáři nemohli pomoci. Okolní domy Národní garda evakuovala. V objektu, z něhož muž střílel, žily čtyři další rodiny.

Na místo se dostavil ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev. Navzdory policejnímu obklíčení se střelci sice podařilo z domu uprchnout, přestože byl údajně zraněn. Strážcům pořádku se ale podařilo ho znovu objevit a podle TASS se ho snaží zneškodnit.

Místní lidé tvrdí, že útočník sloužil jako voják ruské armády v čečenských válkách, které Moskva vedla v 90. letech proti severokavkazským separatistům. Trpí prý psychickou nemocí. Podle jiných zdrojů byl příčinou incidentu sousedský spor a muž zahájil palbu pod vlivem alkoholu a drog.

Podívejte se na přestřelku na Černém mostě:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání