Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Střelec z Chomutova může dostat jen podmínku: Jen jsem se bránil, říká

Video se připravuje ...
Autor: aba - 
2. června 2017
16:13

Minulý víkend otřásla Chomutovem noční střelba, když se opilý Radek Š. (34) vrátil z diskotéky a začal se hádat s členy rodiny. Pak sedl do auta a v dodávce  začal najíždět do lidí i do zaparkovaných aut. Jeho řádění ukončil jeho soused, který vyběhl ven a legálně drženou zbraní Radka za volantem zastřelil. Teď sedí ve vazbě, ale jestli půjde sedět za mříže na delší dobu, není vůbec jisté.

Muž, který v noci na sobotu na sídlišti několikrát vystřelil ze své legálně držené zbraně, má totiž spolu se svým právníkem připravenou obhajobu. „Klient trvá na tom, že střílel v sebeobraně, nikoho zabít nechtěl. Cítil se ohrožen a říká, že ten člověk v dodávce najížděl i na něj,“ řekl MF Dnes mužův advokát Jiří Pašek.

Muž se svou obhajobou nakonec opravdu mohl mít úspěch. Pokud se u soudu podaří dokázat, že se cítil sám ohrožený, nebo že jednal v tzv. krajní nouzi, tedy aby zabránil muži v dodávce ohrožovat další lidi, nemusí mu hrozit tak vysoký trest.

Celá událost se seběhla minulý víkend, kdy se opilý Radek Š. vrátil z oslavy a začal se hádat s rodinou. Mezi ním a jeho údajně zfetovaným strýcem mělo dojít k potyčce a Radek sednul do své dodávky. Pak měl  začít najíždět do lidí a bourat do zaparkovaných aut, dokonce měl najet do své tety a zranit ji. To už ale vyběhl ven sedmatřicetiletý muž, který začal pálit a Radka v autě zabil.  

lynx ( 2. června 2017 22:08 )

Jak podmínku? Vláda přece plánuje domobranu proti útokům teroristů a když zasáhne uvědomělý občan proti teroristovi útočícímu dodávkou, měl by snad být odměněn. Policajti dostávají za každou blbost švýcarské hodinky a dovolenou v hodnotě 30.000,- Kč. Ten statečný muž zasáhl ve stavu krajní nouze, zatímco službu konající policisté někde lelkovali, místo toho, aby pomáhali a chránili!!!

boxer ( 2. června 2017 17:34 )

majojo: Milost samozřejmě jen pokud by mu hrozila podmínka .

majojo ( 2. června 2017 17:25 )

Milost dostává jen ten, kdo je vinen.

nic-nez-pravda ( 2. června 2017 17:04 )

MĚL DOSTAT ODMĚNU MILION A VYZNAMENÁNÍ ,ŽE SEJMUL CIKÁNSKÝ ODPAD ZLODEJSKY!!!KONEČNĚ NĚKDO,KDO SE NEBOJI A ZASÁHNE!!!!

malenabald ( 2. června 2017 16:44 )

Roman - Radek, kdo je kdo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání