Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Střelba v Chomutově: Roma zavraždil bývalý bachař? Zbraň měl legálně

Autor: ČTK, ljš - 
28. května 2017
13:37

Vyběhl z domu a bez rozmyslu začal pálit! Policie v neděli obvinila sedmatřicetiletého muže, který v noci na sobotu zastřelil v Chomutově na ulici o tři roky mladšího Roma Radka. Hrozí mu 12 až 20 let vězení. 

"Vyšetřovatel dnes zašle na Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uvedl mluvčí policie Daniel Vítek. 

Incident se stal v sobotu ve 3:00 v Jirkovské ulici. Obviněný muž podle dosavadního zjištění policie slyšel z ulice hluk. "Z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do osob, které stály před domem na chodníku," uvedl mluvčí policie.

Ihned poté vyšel s legálně drženou zbraní před dům a na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, začal střílet. Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Pachatelem je podle infomací Blesk.cz sedmatřicetiletý Marek, který bydlel ve vedlejším vchodě, než rodina oběti. "On je bývalý bachař a věděl, kam střílí, byl trénovaný," řekla serveru Romea.cz jedna ze svědkyň. Na svou oběť měl také křičet rasistické nadávky.

"Přivolaní policisté podezřelého, který na hlídku čekal na místě činu a ke střelbě se doznal, bezprostředně poté zadrželi," dodal Vítek.

VIDEO: Muž v Chomutově najížděl v noci do lidí, soused ho zastřelil 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání