Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelba v ráji: Útočník povraždil na hudebním festivalu v Mexiku nejméně 5 lidí

Autor: Alexandr Božilov - 
16. ledna 2017
11:41

Nejméně pět mrtvých si vyžádala střelba na hudebním festivalu v Mexiku. Zatím neznámý útočník zahájil nad ránem palbu v nočním klubu, ve kterém probíhala závěrečná party. Motiv činu zatím není známý, média spekulují o válce drogových kartelů i možném teroristickém útoku.

Střelba se ozvala v pondělí v brzkých ranních hodinách z klubu Blue Parrot ve vyhlášeném mexickém letovisku Playa del Carmen. Od pátku 6. ledna tam probíhal známý festival elektronické hudby BPM. Právě tato party celou akci uzavírala.

Hudební festival BPM v mexickém letovisku Playa del Carmen Hudební festival BPM v mexickém letovisku Playa del Carmen | Youtube/Matthias Tanzmann

Podle britského deníku Daily Mirror měl pachatel do lidí střílet skrz otevřené okno. Hlášeno je nejméně pět mrtvých a mnoho zraněných. Skotský DJ Jackmaster, který byl jedním z headlinerů festivalu, vyzval na svém twitterovém účtu návštěvníky nočních klubů, aby zůstali na svých „zas*aných hotelech“. Za 15 minut pak dodal, že už to na žádný další útok v oblasti nevypadá.

O pachateli ani jeho motivu se prozatím nic neví. Mexické úřady v současné době příliš sdílné nejsou. Lokální média spekulují, že střelba v klubu může mít spojitost s válkou mezi drogovými kartely. Nevylučují však ani variantu teroristického útoku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi