Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Důležité oznámení Alžběty II.: Manžel princ Philip se stahuje do ústraní

Autor: ČTK, Mii - 
4. května 2017
11:18

Buckinghamský palác na čtvrtek svolal mimořádnou schůzku vedení personálu britské královny Alžběty II. Informovala o tom agentura AP s tím, že na jednání byli pozváni dvorní činitelé ze všech královských rezidencí z celé země. Ačkoli se spekulovalo, že schůze se bude týkat královnina zdraví, hlavním tématem nakonec byl odchod královnina manžela prince Philipa do ústraní.

Zpráva o schůzce, která byla svolána narychlo, vyvolala nejen na internetu, ale i v médiích spekulace o možných zdravotních problémech 91leté panovnice či jejího 95letého manžela prince Philipa. Agentuře DPA nicméně zástupkyně královského paláce potvrdila, že schůzka zase tak neobvyklá není. „Takových setkání máme několik za rok, není to neobvyklé,“ řekla mluvčí.

Královský pár se ve středu objevil na veřejnosti a podle britských médií se očividně těšil dobrému zdraví. Královna přijala britskou premiérku Theresu Mayovou, aby formálně vyslovila souhlas s rozpuštěním parlamentu před nadcházejícími předčasnými parlamentními volbami. Princ Philip se zase zúčastnil otevření nové tribuny na londýnském kriketovém stadionu Lord's Cricket Ground.

Odchod 95letého prince

Zpravotní komplikace nakonec vyloučené nejsou. Ne u královny Alžběty II., ale u jejího manžela prince Philipa. Na schůzi oznámil, že se stahuje z veřejného života. Důvod zatím není znám. Své povinnosti bude vykonávat do letošního podzimu.

Podívejte se, jak se Alžběta II. setkala s bývalým americkým prezidentem Barackem Obamou:

Video  Obama přiletěl na oběd za Alžbětou II. Kolem limuzíny byl trochu zmatek.  - Reuters
Video se připravuje ...

sores ( 4. května 2017 14:05 )

Proč neřeknou realitu??? Děda se pomočuje a neví čí je a kam patří! V tomto věku naprosto normální!! Nikdo nemá jistotu že ho to nepotká také!

TrojanSlovakia ( 4. května 2017 11:00 )

 Prizná sa, že dala zabiť Lady Dianu s milencom v 1997 cez britskú tajnú službu.

prochaskanamoste ( 4. května 2017 10:23 )

Jen doufám,že panovnice nepředá žezlo Charlesovi a Camille, nebo, že není ve špatném zdravotním stavu ona či její manžel.

Zobrazit celou diskusi