Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Účast Ivanky Trump na summitu žen popudila část Němců. Nemá tam prý co dělat

Autor: Mii - 
25. dubna 2017
14:45

Německou návštěvu dcery amerického prezidenta Ivanky Trumpové doprovázejí rozporuplné pocity. Ivanka se zde účastní setkání významných představitelek zemí G20. Někteří vyjadřují pochyby nad tím, jestli by se právě s ní měla vést diplomatická jednání. Nebo jestli je tou správnou osobou, která může přispět ke zrovnoprávnění žen. Právě to je hlavním cílem dvoudenního berlínského setkání.

„Jsem jediný, komu to přijde zcela absurdní, že kancléřka teď dělá zahraniční politiku s dcerou Donalda Trumpa?“ ptá se na Twitteru například poslanec sociální demokracie Lars Klingbeil. Právě šéfka německé vlády Angela Merkelová Ivanku Trumpovou při své nedávné návštěvě v Bílém domě do německé metropole pozvala.

Asi stovka žen z oblastí politiky, průmyslu, ale třeba i vědy zde v rámci summitu nazvaného W20 diskutuje o postavení žen ve společnosti a o cestách, jak ho zlepšit a jak je inspirovat, aby samy více podnikaly.

Komentátorka: Je to facka schopným ženám

O tom, že by mezi ně měla patřit i Trumpová, rozhodně není přesvědčena komentátorka webu zpravodajské televize n-tv Sabine Oelmannová. Ptá se, jaká je vlastně kvalifikace Trumpové, aby byla poradkyní v Bílém domě. A odpovídá si, že tou nejdůležitější je fakt, že je dcerou svého otce.

„To je bezvadné upřednostňování příbuzných a facka ženám, které by si práci Ivanky tisíckrát více zasloužily nebo se k ní vypracovaly a které by ji dělaly lépe,“ míní.

„Výsledky summitu W20 budou koneckonců předány jako doporučení šéfům vlád zemí G20. Co mezi nimi může být? Jak svého tatínka poprosit o práci?,“ ptá se také Oelmannová.

Sama Trumpová před cestou do Berlína vzkázala, že se jede do Německa učit. Inspirovat se chce zejména zdejším vzdělávacím systémem.

Ivanka Trumpová tráví se svým otcem v Bílém domě spoustu času. Bere s sebou i svého potomka:

hennessy7 ( 25. dubna 2017 16:54 )

"Přítomnost Ivanky Trump na setkání významných představitelek zemí G20 se mnohým nezamlouvá." Jo, hlavně že se s ní ochotně a rádi fotí. Merkel ji tam beztak pozvala, tak co? Chce si vylepšit skóre u Trumpa, že nadbíhala Obamovi.

alexdada ( 25. dubna 2017 15:35 )

PŘESNĚ !!!

vlasatyjar ( 25. dubna 2017 15:29 )

Prava zen ,myslim,v Nemecku brzy vyresi nova komunita,kterou si tam kanclerka pozvala. Ostatni resit nema smysl,je rozhodnuto.

prycsnima ( 25. dubna 2017 15:23 )

 Merkelice babice jí asi líže pekáč.

Zobrazit celou diskusi