Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž přišel o tisíce eur: Chtěl na sociální síti pomoci údajné prostitutce

Autor: mav, TV JOJ - 
18. dubna 2017
20:30

Muž ze Slovenska přišel o téměř 10 tisíc eur. Vše začalo nevinnou konverzací na Facebooku a skončilo vydíráním a výhrůžkami. Věc řeší i policie.

Muži ze severu Slovenska loni v létě onemocněla manželka rakovinou. Pomoc hledal na známé sociální síti, kde se chtěl podělit o své pocity s lidmi, co znají život s onkologickým onemocněním. „Oslovil jsem muže, ti mi neodpověděli vůbec, odpověď mi přišla pouze z jednoho ženského profilu,“ říká muž.

Za tím se údajně skrývá jistá mladá slečna z Banské Bystrice, která se po krátké komunikaci muži svěřila, že prodává své tělo, ale chtěla by změnit život a najít si jinou práci. „Každý den mi z toho profilu přišla zpráva, že mě prosí o nějakou finanční pomoc, že se chce vykoupit od pasáka,“ popisuje muž.

Po delším váhání se odhodlal a poslal jí na účet nejprve 50 eur, později sto, až se měli e-mailem dohodnout na finanční půjčce. Muž trval na setkání, aby se ujistil, že se za profilem na sociální síti skrývá reálná žena. K setkání prý nedošlo, pouze k sérii telefonátů. 

Postupně tak mladé ženě poskytl částku, která převyšovala tisíc eur. Pak se nečekaně ozval údajný pasák dívky. „Říkal, že mu utekla, a tím jsem mu způsobil škodu a dlužím mu peníze,“ říká muž. 

Neznámý požadoval od muže částku dva tisíce eur, která mu prý zaručí klid. Jenže muž dívce posílal peníze na účet vkladem a pachatelé tak získali jeho adresu i další údaje. Později žádali další tisícovku a nakonec se měl do akce vložit otec údajného pasáka, který prý po odchodu výkonné pracovnice přišel o skvělý byznys. Vše v současné době řeší policie. 

Zobrazit celou diskusi