Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Střelba v nočním klubu: Útočníci vnikli na párty, jeden mrtvý a 14 vážně zraněných

Autor: všm/čtk - 
26. března 2017
13:17

Střelba v nočním klubu v Cincinnati v americkém státě Ohio si v neděli v jednu hodinu ráno tamního času vyžádala jednoho mrtvého a 14 zraněných. Incident se stal v klubu Cameo v době, kdy se v něm podle místních médií bavily stovky lidí. Policie vylučuje, že šlo o teroristický útok.

Život několika zraněných je podle policie vážně ohrožen. O okolnostech střelby zatím nejsou žádné bližší podrobnosti. Vyšetřovatelé soudí, že střelci byli nejméně dva.

Podezřelé osoby jsou na útěku a policie nemá ani jejich popis, protože svědkové se prý zdráhají vypovídat. V podniku byly údajně problémy už dříve, nikdy ale tak závažné.

Podle místní televize WLWT-TV zavládl v okamžiku střelby v klubu chaos, mnohým návštěvníkům se podařilo uprchnout.

Město Cincinnati a úřady vyjádřily upřímnou soustrast pozůstalým po zabitém. Čin střelců nazvaly „absolutně příšerný projev násilí.“ Radní Yvette Simpsonová, kandidátka na místo starosty, řekla, že se modlí za oběti.

„Stále čekáme na detaily o útočnících a proč a jak k tomu došlo,“ napsala Simpsonová na Facebook. „Děkujeme CPD (policii) a hasičům za jejich práci při reakci na tragický incident.“

Rob Richardson Jr., další z kandidátů na starostu, uvedl, že se ho událost dotkla, protože mladší členové jeho rodiny klub navštěvují. Guvernér Ohia John Kasich řekl, že ho událost o střelbě v klubu „rozesmutnila“ a nabídl pomoc policii v Cincinnati.

„Střelba v klubu Cameo byla naprosto otřesný akt násilí,“ řekla radní Amy Murray na svém Facebooku a dodala: „Obětem a jejich rodinám a přátelům, celé město Cincinnati na vás myslí a modlí se za vás. Byla jsem v kontaktu s úřady a s místní policií, abych se o incidentu dozvěděla více, aby bylo jménem obětí dosaženo spravedlnosti.“

Nedávno došlo k útoku v Londýně:

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

Fotogalerie Útok před britským parlamentem 74 fotografií

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi