Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Černý Ježíš“ v Kalifornii zastřelil tři lidi: Nenávidím bělochy, napsal

Autor: nka, ČTK - 
19. dubna 2017
09:33

Tři lidé byli zabiti a jeden zraněn při střelbě v kalifornském městě Fresno. Vraždy mají podle policie rasový motiv, všichni zastřelení byli běloši.

Devětatřicetiletý střelec Kori Ali Muhammad se na sociálních sítích netajil tím, že nenávidí bělochy, které dokonce označoval za „ďábly“.

Video: Policejní šéf potvrdil, že útok byl rasově motivován

Během zatýkání muž arabsky vykřikoval „Alláh je velký“. Ke střelbě došlo v okolí sídla místní katolické charity, kde Muhammad během několika minut vystřelil po čtyřech lidech, než jej dopadla policie. „Chtěl zabít co nejvíc lidí,“ řekl místní policejní velitel Jerry Dyer.

Muhammad podle něho při výslechu opakoval, že nenávidí bělochy. Policie vyšetřuje vraždy jako rasově motivované trestné činy. Bez ohledu na to, že Muhammad při zatýkání vykřikl „Alláh je velký“, neměl podle Dyera jeho čin nic společného s islámským terorismem.

„Objasnil, že ve skutečnosti dával najevo svou oddanost Bohu proto, že spoléhá na jeho ochranu v případě, že by se mu něco stalo,“ popsal Dyer Muhammadovo vysvětlení zmíněného zvolání.

Místní islámské centrum po střelbě uvedlo, že Muhammad nebyl jeho členem, a čin odsoudilo.

Muhammadův otec řekl listu Los Angeles Times, že syn byl přesvědčen o probíhající válce mezi černochy a bělochy a věřil, že „přichází čas bitvy“. Na sociálních sítích pod přezdívkou „Černý Ježíš“ publikoval řadu rasistických příspěvků.

andorea ( 19. dubna 2017 10:52 )

Černý Ježíš a řve AA ???

pp10 ( 19. dubna 2017 10:26 )

Nikdo mu nebranil v prestehovani se do Afriky, mezi seve ........

Zobrazit celou diskusi