Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fotograf vlezl do „králičí nory“. Našel jeskyně templářů a svatyni černé magie

Autor: nka - 
9. března 2017
21:55

Tajemné jeskyně, pravděpodobně využívané již před 700 lety templářskými rytíři, se skrývají v podzemí farmy v hrabství Shropshire na západě Anglie. Vstup do podzemní svatyně představuje nenápadný soubor několika děr v travnaté zemi podobný králičím norám. Teď sem nahlédl fotograf Michael Scott. 

Po protáhnutí se úzkým okénkem se člověku otevře pohled na pozoruhodnou síť jeskyní s mnoha výklenky a sloupy, která se nachází asi metr pod zemí vydlabaná v pískovci. Strop má poměrně nízký, takže se vyšší lidé při průchodu sklepením musejí sehnout. Vchod do některých jeskyní je dokonce možný jen po čtyřech.

Svatyně v minulosti zřejmě sloužila k obřadům černé magie. Podle některých odhadů ji využívali k rituálům již příslušníci řádu templářů, podle jiných byla vybudována až v 18. století.

Majitelé pozemku nechali vstup do jeskyní už před lety zahradit, protože se obávali vandalů a vyznavačů černé magie. Místo nyní navštívil fotograf Michael Scott, který se o jeskyních dozvěděl z videa na internetu. „Plahočil jsem se přes celé pole, abych je našel. Kdybych nevěděl, že vchod do jeskyní je tady, tak bych to byl přešel,“ popsal podle webu deníku The Sun.

„Když vezmu v úvahu, jak dlouho jeskyně existují, tak jsou v překvapivě dobrém stavu. Je to jak podzemní chrám,“ dodal s tím, že ve sklepení bylo naprosté ticho a sucho.

A jaká tajemství skrývá pražské podzemí? Podívejte se na reportáž:

Video  Pod Prahou se skrývají původní ulice i domy! A český Copperfield okouzlí metropoli. 
Video se připravuje ...

Řád templářských rytířů vznikl ve dvanáctém století, jeho příslušníci se účastnili křižáckých poutí a bojů o Svatou zemi.

I po konci křížových výprav si templáři udrželi velkou moc a bohatství a půjčovali peníze řadě příslušníků evropských dynastií. Tím se stali představitelům světské moci trnem v oku. Počátkem čtrnáctého století tak byli templáři pozatýkáni, obviněni z kacířství a řád zanikl. Jejich pád začal v pátek 13. října 1307.

Zobrazit celou diskusi