Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Největší vězeňská vzpoura za posledních 26 let: Nepokoje začaly kvůli nefunkční televizi!

Autor: bop - 
16. prosince 2016
20:03

Třetí největší věznici ve velké Británii zasáhla masivní vzpoura vězňů. Podle expertů dokonce největší za poslední čtvrt století. Jak to začalo? Údajně kvůli televizi...

V britské věznici Winson Green v Birminghamu, která je třetí největší v celé Velké Británii, došlo k rozsáhlým nepokojům mezi vězni. Na internet se dostaly snímky, kde vězni pózují v bachařských helmách a třímají v rukou dokonce klíče od cel.

Jeden z obyvatel věznice se k situaci pro britský Daily Mail vyjádřil následovně: „Už jsem zažil nějaké nepokoje, ale tenhle je nejhorší.“ Podle expertů se jedná o největší vzpouru vězňů od roku 1990, kdy došlo k podobnému incidentu ve věznici Strangeways. 

Všechno prý přitom začalo kvůli televizi... Podle jednoho z vězňů ztratili bachaři kontrolu nad situací, když se vězňům nelíbilo, že se nemohou dívat na své oblíbené pořady. „Televizní anténa se rozbila a několik dní jsme se nemohli dívat na televizi,“ popsal nejmenovaný kriminálník. 

Více než tisícovka vězňů už se prý navrátila do svých cel. K potlačení nepokojů byla sestavena speciální jednotka G4S. Několik z nich utrpělo ve střetech s vězni zranění, ví se o zlomené ruce a o úrazu hlavy. Jeden z vězňů je prý těžce zraněn a další má pořezaný krk.

„V tuto chvíli je to nebezpečné místo. Lidé si tu chodí s noži a G4S nemá žádnou kontrolu,“ vyjádřil se jeden z vězňů. „Neustále ruší tělocvičnu, sprchy jsou studené, jídlo je hrozné, topení nikdy není zapnuté a nikdy nedostáváme svoji poštu včas. Už toho máme dost,“ popsal jiný další příčiny vzniku vpoury.

Podle mluvčí ministerstva spravedlnosti nehrozí žádné riziko pro veřejnost a na zvládnutí situace se pracuje. Také ujišťuje, že vězni, kteří se vzpoury účastní, budou náležitě potrestáni a stráví za mřížemi náležitě delší čas...

 

 

sores ( 17. prosince 2016 13:23 )

Flákají se a nudí, dříve museli zločinci tvrdě makat a ne žr.át z daní pracujících lidí a slušných!! Co chtějí, bičovat je denně a bylo by to málo na to co udělali oni nevinnému člověku!Hlavně makat a ne čumět na telku, podlidi hnu.sný!!!!

agfor ( 17. prosince 2016 12:12 )

Kdysi seděli na řetězu, přikovaní ke zdi. No časy se mění a dnes mají někteří v base větší luxus než doma.

Lucio1 ( 16. prosince 2016 21:00 )

Já myslel kvůli gumovým medvídkům nebo nutele..

yokky ( 16. prosince 2016 20:41 )

vete si priklad z Ruskych veznic a uvidite ten rachot,jaka televize,zpravy a dost to je vezeni ne pionyrsky tabor. tecka🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓☹☹☹☹☹😐😐😐😐😐😐

Zobrazit celou diskusi