Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svědek popsal běs poražené Clintonové: Ječela, sprostě klela a házela věcmi

Autor: Alexandr Božilov - 
16. listopadu 2016
16:25

Proč se demokratická kandidátka na americkou prezidentku Hillary Clintonová neobjevila před lidmi bezprostředně po své porážce? A na veřejnosti se ukázala až o několik hodin později? Tyto otázky mají možná překvapivou odpověď, se kterou přišel americký konzervativní měsíčník American Spectator. Podle jeho zdrojů prý byla Clintonová tak běsná, že nebylo možné ukázat ji na kameru.

„Ve dvě hodiny ráno se objevil na pódiu haly John Podesta a všem sdělil: ,Jděte domů. Byla to dlouhá noc a ještě delší kampaň. Ale já říkám, abychom ještě chvíli vydrželi.‘ Zdůraznil také důležitost každého odevzdaného hlasu. Ve skutečnosti však Podesta něco tajil,“ píše American Spectator.

To „něco“ mělo být podle měsíčníku naprosto neprofesionální chování neúspěšné demokratické kandidátky. Když Clintonová pochopila, že prohrála, začala prý běsnit. „Ječela, sprostě nadávala a mlátila do nábytku. Brala do rukou různé předměty a házela je po personálu. Cloumal s ní neovladatelný vztek. Její poradci ji takhle nemohli pustit na veřejnost. Trvalo to hodiny, než se uklidnila,“ popisuje měsíčník líčení očitých svědků.

„Škoda, že nemůžeme informovat o tom, kde zrovna byl Bill (Clinton), ale zapracujeme na tom,“ dodává American Spectator jízlivou poznámku na konec.

Je otázkou, jestli zdroje amerického konzervativního měsíčníku, který ze své podstaty rozhodně demokratům nestraní, skutečně pravdivě vykreslily to, co se ve štábu Clintonové odehrálo. Faktem nicméně zůstává, že se o psychickém stavu Hillary Clintonové debatuje už několik let.

Některé výrazy Hillary Clintonové skutečně vzbuzují nejrůznější otázky. Některé výrazy Hillary Clintonové skutečně vzbuzují nejrůznější otázky. | Reuters

Internetovými servery například kolovala lékařská zpráva, podle oficiálních zdrojů zfalšovaná, podle níž utrpěla Clintonová v roce 2012 otřes mozku a v souvislosti s ním i vážné komplikace. Pochybnosti ohledně psychické kondice demokratické kandidátky měl také bývalý starosta New Yorku a jeden z Trumpových poradců Rudy Giuliani. Ten v srpnovém rozhovoru pro televizi Fox News upozornil na existenci videí, která „vzbuzují závažné otázky ohledně zdravotního stavu Hillary Clintonové“.

Porážku šla Clintonová zahnat do lesa

Teorie o špatném zdravotním stavu ještě více přiživila sama Clintonová, když 11. září zkolabovala na pietní akci a musela být převezena do nemocnice, jak natočil Čech Zdeněk Gažda.

Jisté je každopádně to, že den po volební porážce šla Clintonová i se svým manželem Billem venčit psa do lesa nedaleko svého domu v Chappaqua, kde ji náhodou potkala turistka s dítětem. „Objala jsem ji a řekla jsem, že jsem byla velmi pyšná, když jsem mohla vzít svou dceru k volbám a dát jí svůj hlas,“ uvedla Američanka Margot Gersterová.

Vše o volbách v USA 2016 čtěte zde

salto ( 22. listopadu 2016 09:06 )

Rozumím tomu tak, že se chovala jako jistá zcela bezvýznamná Miruška Němcová, když z Zeman neudělal předsedkyni vlády?

montevideo ( 17. listopadu 2016 20:20 )

To mě také ne. Oba jsou příšerní. Ale ta bába je regulérní šílenec.

zada ( 17. listopadu 2016 15:54 )

Kdo se na ni díval tak usoudil že je to femninistická hysterka, zakomlepxovaná ženská proti mužům, zhrzená z toho že ji veřejně před národem její muž byl nevěrný, frustrovaná sama ze sebe, měla velké cíle a ta její zloba jí nedovolo jít kupředu.... No ČT ani média to nechtěli "vidět". Při některých vystoupeních mi připomínla Hitlera (když se rozvášnil), ale v sukni!!!! To není ženská, kterou bych chtěl jako vrchního politika u nás už vůbec!!!!! Američani mají rozum!!!

marlen52 ( 17. listopadu 2016 15:34 )

ani jeden se mně nelíbil jako hlava státu

ivoadler ( 17. listopadu 2016 12:53 )

Já jsem to říkal, že to je jedubaba. A měl jsem pravdu. Stačí se jí podívat na ksicht a do očí. Zaplať pánbu za Trumpa.

Zobrazit celou diskusi