Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fanoušci Trumpa oslavují Čecha, co natočil kolaps Clintonové. Už má své miliony?

Autor: Tomáš Polák - 
9. listopadu 2016
12:00

Stovky podporovatelů vítěze amerických voleb Donalda Trumpa zaplavují děkovnými vzkazy Twitter Čecha Zdeňka Gaždy. To je muž, který je autorem videa kolabující Hillary Clintonové. Poraženou kandidátku demokratů zachytil jako jediný při výročí 11. září v New Yorku, jak ztratila vědomí v okamžiku nástupu do limuzíny. Sám Gažda videa nelituje a je rád, že do kampaně svým dílem přispěl.

„Bůh Ti žehnej Zdeňku, česká sílo, Gaždo,“ zní například jeden z příspěvků. „Díky, za to že jsi byl ve správnou dobu na správném místě,“ uvedl uživatel Mike B. „Pane, jste legendou,“ přidal další. „Jsi náš hrdina,“ doplnil třeba uživatel Paul Jarolimek.

Lidé jsou přesvědčení, že právě Gaždovo dvacetivteřinové video stojí za vítězstvím republikánského kandidáta Donalda Trumpa. „Vaše video změnilo všechno,“ je přesvědčený jeden z Trumpovým podporovatelů. „Ty, šéfe, jsi jedním z největších důvodů, že jsme teď tady… Klobouk dolů za tvoji pomoc znovu udělat Ameriku skvělou!!!“ napsal jiný z uživatelů sociální sítě.

„Děkujeme Zdeňku Gaždovi za tvoje video, které ukázalo, jak nemocná a pokřivená Hillary je! Demokratický národní výbor klamal celou dobu lidi!“ je přesvědčená Maya Varma.

Gažda: Udělal jsem Trumpovi schůdek

Pro Gaždu je nechtěné zapojení do kampaně cennou zkušeností. „Je to zajímavé samozřejmě. Celou noc jsem to sledoval a kontroloval a vypadá to, že jsem skutečně udělal ten schůdek, po kterém se (Trump) dostal nahoru,“ řekl pro Blesk.cz sám Zdeněk Gažda. „Jsem rád, to k tomu patří a nelituji toho v žádném případě,“ dodal.

Gaždovi během volebního dne i noci zvoní opět telefon každou chvíli. „Každých pět deset minut mě to vzbudí, je to skoro jako toho 11. září,“ připomněl. S příchodem nového dne čeká další vlnu reakcí. „Zatím jsou to samé pozitivní zprávy, republikáni píšou a uvědomují si, že tam ten stupínek k tomu vítězství byl ode mě,“ připustil.

Anketa
Máte z vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách radost?
počet hlasujících: 11083
Anketa
Máte z vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách radost?
Ano.
67 %
Ne.
33 %
počet hlasujících: 11083

Na peníze si ještě dva týdny počká

Jen krátce po zveřejnění videa se senzace chytla společnost Storyful mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Podle mezinárodních médií díky tomu Čech získá v přepočtu několik milionů korun. „Kolik to bude, přesně zatím nevíme, smlouva byla napsaná na 90 dní, takže až zhruba za dva týdny budu vědět víc,“ dodal.

Sám Gažda nahrál na svůj twitterový účet fotografii usmívajícího se Donalda Trumpa, ze které je patrné, koho sám na Floridě volil. Právě Florida byla jedním z klíčových bojišť amerických voleb. I tam nakonec těsně zvítězil Trump.

Gažda video, které během jednoho dne obletělo celý svět, natočil náhodou. Podle svých slov se šel jen ze zvědavosti podívat na místo, kde parkovala auta politiků. V tu chvíli zpozoroval, jak kolem něj prochází Hillary Clintonová společně se svými bodyguardy. Když pak Clintonová nastupovala do auta, očividně zkolabovala. Později demokratická kandidátka krátkou ztrátu rovnováhy přiznala a řekla, že podcenila zápal plic.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

Kdo jsou děti Donalda Trumpa - Podívejte se

montevideo ( 9. listopadu 2016 17:48 )

Hillary už vylezla. Její vyjádření k Trumpovi je více než servilní. Má strach, že ji nech zavřít do blázince !

hanka666 ( 9. listopadu 2016 17:15 )

Hillary chytla záchvat a není schopna vystoupit ani po lékařské pomoci.

cicihala ( 9. listopadu 2016 15:30 )

cid2000 ( 9. listopadu 2016 14:49 )

Teď najednou nacisitická Pražská kavárna obrací všude,každý sluníčkář maže na různých sítích komentáře proti Trumpovi a nyní všichni zjištují,že Donald má těsné vazby na naši zem a,že náš prezident Zeman jako jediný suveréně předem podporoval bezestrachu Trumpa!Tohle vše nám může trochu pomoci nebo přinejmenším neublížit!!!ČEská nacistická knížecí televize ČT24 do poslední chvíle na Trumpa zvracela stejně jako ostatní deníky MF Dnes,reflex,novinky atd a atd.To jsem zvědav zda budou Trumpa kritizovat i dále?Nebo se obrátí a převlečou kabáty jakoby nic?Uvidíme a bude zajímavé sledovat jejich chování této kavárny a zme.t.k.ů!Kdo první převlékne na veřejnosti kabát z Pražské kavárny?Jsem opravdu zvědav,kdo to bude?Pražská knížecí kavárna se po..s.e.re. vzteky jestli Donald přijede a bude plácat Zemana po zádech a popřejeme mu štěstí v příštích prezidentských volbách a vyjádří mu podporu jako on jemu!!!Jen Česká náckovská Tv ČT24 se svýma fanatickýma moderátorama stále duní a zvrací od rána proti Trumpovi a jeho voličům!!Pomlouvají budoucího amerického prezidenta již řadu měsíců!!!Česká televize je zralá na ukončení provozu i s vedením plných knížecích zrádců!!

tulip ( 9. listopadu 2016 14:40 )

hanbáři jsou všichni jmenovaní.Aje jich ještě víc

Zobrazit celou diskusi