Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelná síla dobré vůle: Skupina lidí nadzvedla auto, aby zachránila chodce pod ním!

Autor: haj - 
21. srpna 2016
22:38

Tváří v tvář bezohledné řidičce se skupinka lidí zachovala zcela hrdinsky a zachránila tak životy hned dvěma chodcům. Společnými silami se jim podařilo nadzvednout auto a vytáhnout ženu a malého chlapce, kteří pod ním uvízli.

Dramatická záchrana proběhla v americkém Bostonu. Ve čtvrtek odpoledne si tu žena s chlapcem zrovna prohlíželi historické památky, když je na přechodu pro chodce srazil stříbrný Mercedes-Benz. Za volantem seděla řidička Shantiqua Steele (25), která na přechod vjela na červenou a po nárazu nezastavila a chtěla pokračovat dál.

Její zběsilá jízda mohla skončit tragicky, jenže naštěstí ji zastavil dav kolemjdoucích lidí. „Houf lidí se prostě postavil před vůz, snad 200 lidí, přišli ze všech stran a obklopili auto, aby nemohla ujet,“ popsal situaci jeden z očitých svědků pro televizi CBS Boston. Všichni prý z plných plic volali: „Zastavte! STÁT!“

„Otočil jsem se, když všichni začali křičet. Žena se držela nárazníku, zvedla kolena a to auto jelo nad ní dál,“ líčil pro WCVB Richard Holland, který neváhal a také přispěchal na pomoc. Vrhl se k vozu a otevřel dveře na straně řidiče, aby spustil ruční brzdu. Šoférka mezitím zbaběle pláchla z místa nehody.

Podle svědků byl chlapeček zaklíněn v blízkosti kol auta, zatímco ženu utlačoval nárazník. Krvácela z nosu a byla v bezvědomí. Zhruba deset lidí pak na nic nečekalo a společnými silami Mercedes nadzdvihli.

 

Dva muži odtáhli oba zraněné chodce do bezpečí a za pár chvil pro ně přijela sanitka a převezla je do nemocnice. Ani jeden z nich naštěstí neutrpěl zranění ohrožující na životě.

Po pár okamžicích dorazila také policie a díky výpovědím svědků se jim dokonce podařilo vystopovat i řidičku. Někdo ji viděl, jak se utekla schovat do nedaleké restaurace. „Doprovodil jsem tam tedy policisty a řekl jim, jak vypadala,“ vysvětlil Richard Holland. Strážníci posléze šoférku vzali do vazby. Nejenže vůbec nemá řidičský průkaz, ale v minulosti již byla za podobný přečin dokonce trestána.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi