Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muže na jednokolce srazil autobus: Stovka lidí přispěchala na pomoc!

Autor: haj - 
29. května 2015
20:27

Neuvěřitelná síla a ochota je zachycena na videu z Londýna, kde se horda lidí snažila nadzvednout dvoupatrový autobus (double decker), aby pomohla muži, který pod ním zůstal zaklíněn.

Muže na jednokolce srazila ve čtvrtek během dopravní špičky něco před šestou hodinou odpoledne linka autobusu 212 na ulici Hoe Street ve východní části Londýna s názvem Walthamstow.

Oběti nehody okamžitě přispěchalo na pomoc okolo stovky kolemjdoucích. Někteří ze zachránců přitom jen pár chvil před nehodou nerušeně jedli v nedalekých restauracích. Jakmile uviděli, co se stalo, nechali jídlo jídlem a vyrazili pomoci.

Společnými silami se jim nakonec podařilo přední část dopravního prostředku nadzvednout a muže tak osvobodit. Přejetý muž byl převezen do nemocnice a stále je ve vážném stavu. Řidič autobusu byl zadržen policií, ale zatčen nebyl.

Kyra Sam, která byla svědkem události, vypověděla pro britský deník London Evening Standard, že měla namířeno k Walthamstowdskému trhu, když uslyšela jekot ze silnice. „Jsem ohromena silou lidí z Walthamstow – nikdo neváhal odstrčit autobus. Já byla v šoku,“ popsala Kyra.

„Bylo tam shromážděno tolik lidí. Muselo jich být od padesáti do sta. Nějak se jim povedlo s tím autobusem pohnout. Byli jsme ohromeni, protože to byl velmi těžký autobus, double decker,“ uvedl pro London Evening Standard Sami Ullah, majitel nedaleké kavárny.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi