Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srážka kamionu a autobusu linky 149 v Praze: Pět osob bylo zraněno

Autor: ČTK - 
22. července 2016
07:46

V Praze se dnes ráno na křižovatce ulic Patočkova a Pod Královkou v Břevnově srazil autobus městské hromadné dopravy linky 149 s nákladním automobilem. Lehce byli zraněni oba řidiči a dvě ženy z autobusu, další žena cestující v autobusu má středně těžká zranění. Křižovatka je uzavřena, policie dopravu odklání. ČTK to řekli mluvčí pražské policie a záchranné služby Iveta Martínková a Dominik Horn.

Nehoda se podle nich stala krátce před 05:45, podle informací Horna byl náraz silný. „Autobus MHD linky 149 byl otočen hodně, odhadem o 90 stupňů,“ uvedl. Zraněné cestující ještě před příjezdem záchranky ošetřoval řidič autobusu, přestože byl také zraněný. Pracovníci záchranné služby na místě ošetřili pět zraněných osob, které rozvezli do střešovické a motolské nemocnice. Středně těžce zraněná žena utrpěla podle mluvčího úraz hlavy a měla zlomenou nohu.

Křižovatka je v místě uzavřená, podle Národního dopravního informačního centra policie dopravu odklání ulicí Pod Královkou na ulici Bělohorská, předpokládaná doba uzavírky je zhruba do 9:00.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání