Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jsem v dalším vězení, teď mě zneužívají na internetu, říká Natascha Kampusch po 10 letech svobody

Autor: shp - 
18. srpna 2016
22:00

Je tomu 10 let, co zneužívaná Rakušanka Natascha Kampusch (28) utekla z děsivého domácího vězení, ve kterém ji věznil Wolfang Priklopil (†44). Za dekádu se toho v jejím životě odehrálo hodně. Dostala nabídku k sňatku, lidé jí vyjadřují sympatie, ale zároveň na ní tisíce internetových posměváčků útočí a ubližujou jí. Natascha promluvila o svých útrapách.

Natascha napsala novou knihu 10 let svobody, ve které popisuje, co se za dobu, co Priklopilovi utekla, v jejím životě odehrálo. Rakušanka si toho vytrpěla už dost, ale jak to vypadá, její útrapy stále nekončí. Sice jí potěšily žádosti o ruku i vyjádřené sympatie, ale z útoků na její osobu je jí smutno.

Musela jsem ty lidi pořádně naštvat,“ řekla Kampusch, která na dotazy veřejnosti odpovídá jak na internetu, tak v dopisech. Lidí, kteří ji napadají, jsou dle jejích vlastních slov tisíce. „Utekla jsem od jednoho nepřítele a náhle mám 10 nepřátel, na některých internetových fórech dokonce tisíce nepřátel,“ říká Kampusch.

Lidé se na ní po osvobození seběhli jako supi a nyní jí pohrdají. A ubližují jí přitom i ti, kteří chtějí pomoci. „Zdá se mi to podobné, jako když chtějí děti zachránit brouka. Jenže při hádce, kdo ho má držet, ho v nedočkavosti rozmačkáte,“ napsala v knize. Jednoduchý život prostě nemá ani 10 let poté, co měl její teror skončit.

Kampusch unesl 2. března 1998 Priklopil, když byla na cestě do školy. V jeho malém sklepě pak žila dlouhých osm let, než se jí podařilo 23. srpna 2006 utéct. Když to Priklopil zjistil, pláchl a skočil pod vlak. Podle některých teorií měl komplice, ale potvrdit se to nikdy nepodařilo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dzambulka007 ( 27. srpna 2016 02:44 )

ejvm1712 ( 26. srpna 2016 19:18 )

Vydala se špatnou cestou. Žádné zviditelňování,ale měla se začít učit,studovat a pak třeba pracovat a pomáhat jako terapeutka týraným dětem a ženám. To si myslí,že bude do smrti žít z lítosti druhých?

nezadat1 ( 19. srpna 2016 14:26 )

Petrmetr?Ho+vno jen debilní srá+č a přál bych Vám ze srdce prožít to co ona.Bohužel někteří lidé jsou hyeny a Vy patříte mezi ně.

toriaya ( 19. srpna 2016 12:16 )

Máte už zhruba spočítáno, kolik jste jí už za těch 10 let zaplatil? Já 0 EUR/Kč. A vy? Nebo jen koukáte na televizY jako tvrdé Y?

mandat ( 19. srpna 2016 09:45 )

Minuly tyden byla v nemecke televizy za tucny honorar.Je vypasena,nic nedela,jen fnuka a cpe se,nema zadny pohyb, zadnou praci.Ten dum,kde byla veznena,tak zdedila a chodi tam pravidelne.Vzala svuj stab a ukazovala vse,jen ten sklep je zasypany.Ted si dela reklamu na svou knihu.Nechapu, proc ten dum neprodala a,mohla si poridit neco jineho a snazit se zit dal.Bude do konce zivota bedovat a ukazovat dum,kde byla veznena a my ji za to budeme platit.Ohavna a lina baba.

Zobrazit celou diskusi