Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Natascha Kapmusch, kterou 8 let věznil Priklopil: Složila mrazivou píseň

Autor: Veronika Kynclová - 
8. ledna 2016
18:02

Unesená Rakušanka Natascha Kampusch (27) strávila 3096 dní v kobce W. Priklopila (†44). Po útěku ze zajetí roky nevěděla, co se životem. Teď vydává první singl!

Kampusch zmizela 2. března 1998 na cestě do školy. Jí bylo tehdy 10 let, únosci 35. Wolfgang Priklopil ji zatáhl do bílého minibusu a odvezl k sobě domů na předměstí Vídně. Tam ji zamkl v místnosti pod garáží a ve sklepním vězení o rozměrech 280×180×240 cm ji držel přes osm let. Utéct se jí podařilo až 23. srpna 2006.

A zatímco ona znovu okusila svobodu, Priklopil ještě týž den spáchal sebevraždu. V zajetí byla znásilňována, bita, trpěla hladem… O svém utrpení vydala v roce 2010 megaúspěšnou autobiografii 3096 dní a o tři roky později byl její příběh i zfilmován. Kampusch se představila i coby moderátorka. Její talkshow Natascha Kampusch: Na slovíčko s… ale po pár dílech televize zrušila.Teď se ovšem Natascha vrhla na zpěv!

Šifry v textu

Pro charitativní organizaci SAG7, která podporuje osoby s HSP temperamentem (vysoce citliví jedinci, kteří silněji reagují na emocionální představy a obrazy), nahrála první singl! Na nahrávce sametovým hlasem jen recituje, z pasáží písně ovšem mrazí.

Zpívá totiž o očistci, za čímž všichni vidí jasnou vzpomínku na čas strávený v zatuchlém sklepení. A stejně tak refrénový popěvek „Zapomínám (na tebe) po tom všem“ bude asi zašifrovaným vzkazem Priklopilovi. Pěveckou kariéru ale (zatím) nerozjíždí, šlo jí jen o podporu SAG7.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi