Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spisovatelka (†39) ležela doma mrtvá 4 měsíce. Nedožila se vydání vlastní knihy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: shp - 
8. srpna 2016
21:00

Samotářská spisovatelka Helen Gradwell (†39) netoužila po ničem jiném, než aby některé z vydavatelství konečně otisklo její dětskou knížku. Bohužel se toho nikdy nedočkala. Pravděpodobně se předávkovala léky a její tělo se pak doma v anglickém Boltonu čtyři měsíce rozkládalo, než ho našla policie.

Helen byla podle známých dobrosrdečná, ale samotářská žena. Ve svém domově žila sama jenom se svými zvířátky. Toužila prorazit jako spisovatelka a neprahla po ničem jiném, než aby její dětská kniha The Nature’s Spirits (Duchové přírody) našla vydavatele.

Nakonec se podařilo. Jenže dopis, který jí radostnou novinku oznamoval, zůstal na prahu před jejími dveřmi. Nadějná začínající spisovatelka trpěla silnými migrénami. Podle jedné z vyšetřovacích verzí se předávkovala léky na tlumení bolesti, když ležela na gauči.

Její tělo bylo nalezeno v dubnu poté, co sousedé konečně zalarmovali policii. Ta našla mrtvolu ve značném stadiu rozkladu. Vypadalo to, jako by byla v bytě již dlouhou dobu. Všude byly ještě vánoční ozdoby. Nynější vyšetřování domněnky potvrdilo.

Odkaz spisovatelky bude žít v její knize. Škoda, že se nedožila jejího vydání. Podle koronera nic nenasvědčovalo tomu, že by se Gradwell chtěla zabít. Její smrt byla s velkou pravděpodobností tragickou náhodou.

djaba ( 9. srpna 2016 10:00 )

 Inu tak to bývá ,někdo chybí všem i krátkou chvilku ,někdo nechybí nikomu ani sto let .Po někom zůstane všechno a po někom nic .

maledivy2016 ( 9. srpna 2016 06:14 )

Šikovná holka!

alfasamec ( 8. srpna 2016 23:12 )

Čtyři měsíce nikomu nechyběla? Zřejmě nikomu nechybí doposud.

Zobrazit celou diskusi