Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobrotivý bože! Papež se zřítil v Polsku před desetitisíci věřícími

Autor: ČTK, shp - 
28. července 2016
12:30

Tentokrát byl na nejsvatějšího muže pekelný pohled. Papež František zažil drsný pád při návštěvě Čenstochové v Polsku. Na zem se zřítil před zraky tisíců věřících, kteří v šoku lapali po dechu. A ani Františkovi nebylo do smíchu. Jeho vážný výraz mluvil za vše.

Papežova návštěva Polska nedopadla pro hlavu církve nejlépe. Drsný pád ho vyvedl z míry. František při něm neutrpěl žádné vážnější zranění a ve svém programu pokračoval, ale hodně ho vyvedl z míry.

Jindy usměvavý papež František vypadal zamračeně, jako by ho něco bolelo. V Čenstochové však přesto vystoupil před tisíci svých příznivců, kteří na papeže při příjezdu radostně mávali.

Papež František ve čtvrtek pokračuje druhý den v návštěvě Polska. Dopoledne zavítal do mariánské svatyně, Jasné Hory v Čenstochové, a odpoledne se v Krakově přivítá s účastníky Světových dnů mládeže, které jsou hlavním bodem jeho první cesty do Polska.

Čenstochová, která leží asi 120 kilometrů od Krakova, patří k nejznámějším poutním místům na světě. V tamním klášteře Jasná Hora se nachází ikona „černé Madony“.

Obraz Panny Marie Čenstochovské, starý 600 let, je v Polsku považován za národní svátost a papež se u něj chce pomodlit, jak to každý rok činí miliony poutníků. Má tam také v úmyslu sloužit mši k 1050. výročí křesťanství v Polsku.

Na odpoledne má nejvyšší představitel katolické církve naplánováno přivítání s věřícími, kteří přijeli do Krakova na setkání mladých katolíků z celého světa. Na tomto slavnostním ceremoniálu v parku Blonia v blízkosti krakovského Starého města se očekávají statisíce lidí.

Světové dny mládeže začaly v Krakově v úterý za přítomnosti půl milionu účastníků. Vyvrcholí v neděli velkou mší, jíž by se podle předpokladů pořadatelů mělo zúčastnit půldruhého milionu věřících.

Georgsal ( 28. července 2016 23:02 )

Měl bys víc přemýšlet, než něco vypustíš z úst.Zkrátka jsi již senilní dědek.Jaké zastáváš stanovisko k migrantům, to ti žádný normální člověk nemůže odpustit,nevím jak si to srovnáš s bohem.

dedeha ( 28. července 2016 17:44 )

... menej omsoveho a pojde to ...

wimr ( 28. července 2016 15:49 )

andreslavicky by ti měl zase pořádně nakopat kulky, opět nějak divočíš, mamrde

milofr ( 28. července 2016 14:20 )

 Pán Bůh tě potrestal za to velikonoční umývání těch špinavých muslimů

prycsnima ( 28. července 2016 13:47 )

 Špatně pochopeno. Určitě tam byl muslimský uprchlík a Papa mu chtěl líbat nohy.

Zobrazit celou diskusi