Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bělobrádek pozval papeže do Česka. Ve Vatikánu řešil uprchlíky i vědu

Autor: ČTK, val - 
13. dubna 2016
20:01

Vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek se ve středu při pracovní návštěvě Vatikánu sešel se Svatým otcem, papežem Františkem. Potkal se také s dalšími představiteli papežského státu, s nimiž řešil i otázku migrace.

Bělobrádek se při své návštěvě Vatikánu setkal mimo jiné s arcibiskupem Paulem Gallagherem, jehož funkce odpovídá zhruba ministerstvu zahraničí, či se státním sekretářem Pietrem Parolinem, který je de facto předsedou vlády Vatikánu. Hlavními tématy jednání byla migrace či zapojení církve do projektů ve školství či vědě.

Při pravidelné středeční generální audienci u papeže Bělobrádek zopakoval Františkovi pozvání české vlády k návštěvě ČR. „Papeži Františkovi jsem během osobního pozdravení zopakoval pozvání naší vlády k návštěvě České republiky na jaře příštího roku,“ řekl Bělobrádek.

Jednal také s Tomaszem Trafnym, odpovědným za vědeckou spolupráci, s nímž hovořil mimo jiné o účasti českých odborníků na mezinárodních konferencích pořádaných Vatikánem. „V blízké době je to například případ mezinárodní konference o výzkumu buněk k léčebným účelům, kterou pořádá Papežská rada pro kulturu na konci dubna a kam Česká republika také vyšle svého delegáta,“ uvedl k jednání Bělobrádek.

hejhej ( 14. dubna 2016 17:21 )

salto:

sairait ( 14. dubna 2016 12:24 )

taková pidi stranička nemá právo si zvát kohokoli, natož pak takovéhoto zrádce katolíků který upřednostňuje jakési zvrácené náboženství!

salto ( 14. dubna 2016 09:09 )

Asi se mu chce pochlubit, jak obrali ČR o miliardy v restitucích, které prošly o jeden hlas. Po čertech šlo o hlas odsouzeného poslance ODS (pro neznalé byl to poslanec Pekárek), který hned po hlasování šel do lochu. No nic, hlavně že je to Bohu milo. Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina

joudajoudovy ( 14. dubna 2016 08:02 )

stacilo by, aby si frana odpustil hedvabne spodky i snidani na stribre, a z preplneneho flaternickeho zoku vytahl nejakou tu miliardu a venoval ji na pomoc uprchlickym taborum. misto toho maji vzracene choutky i plna usta k bliznimu svemu a z fanatizovanych ovecek tahaji prasule.

panda82 ( 14. dubna 2016 07:49 )

Doufám, že si to církev bude platit, necestuje ten arijec nějak moc, amerika, Vatikán a kdy podá zprávu jaký to má pro čechiu přínos a kdy vlastně pracuje, kolik stojí voliče peněz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa