Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Papež František smutní: Zemřela mu těhotná sekretářka

Autor: shp - 
24. února 2016
18:11

Vatikán ve středu obletěla smutná zpráva. Zemřela Eritrejka Miriam Wuolou (†34), která pracovala pro papeže Františka jako sekretářka. Událost, která otřásla hlavou římskokatolické církve, je o to smutnější, že Miriam čekala dítě.

Mladá žena byla v sedmém měsíci těhotenství. Její nehybné tělo nalezli v jejím domě. Co stálo za její smrtí, se momentálně vyšetřuje. Nešlo však o násilný odchod ze života.

Nejpravděpodobnější teorií je, že žena zemřela kvůli těhotenství, které její organismus neunesl. Byla totiž diabetička se silnou cukrovkou. A lékaři ji varovali, že by mohla zemřít.

Miriam přitom pracovala jak u papeže doma, tak i v jeho sídle Santa Marta. Často ji tak vídal i denně. Teď se musí vlídná hlava církve smířit s tím, že už její tvář nikdy neuvidí. Byla to přitom jeho blízká spolupracovnice, na kterou jen tak nezapomene.

Papež František byl informován o její smrti. Jsme z této zprávy všichni zarmoucení,“ informoval mluvčí Vatikánu, otec Federico Lombardi. Papeži sdělil smutnou novinu sám.

dietr ( 24. února 2016 23:26 )

Jestliže je papež proti potratům a představuje si, že ženská je stroj na zplození 10ti až 20ti dětí, a má v paži jak se to na matku rodičku projeví jak po stránce zdravotní, finanční a sociální, tak nechápu, proč truchlí kvůli jedné babě.

Zobrazit celou diskusi