Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelec z Orlanda byl problémový už jako dítě: Táhlo ho násilí, drogy a sex!

Autor: ČTK - 
17. června 2016
18:52

Orlandský střelec Omar Mateen, který v gay klubu na Floridě zabil v neděli 49 lidí a dalších 53 zranil, měl na základní škole problémy s chováním. Učitelé ho podle agentury AP hodnotili jako problémového žáka, který již v brzkém věku hovořil o násilí a sexu.

 

„Velmi aktivní, neustále v pohybu, hrubá mluva, drzý a agresivní,“ citovala AP hodnocení Mateena od jednoho z jeho někdejších učitelů. Podle školních záznamů začal být považován za problematického ve třetí třídě. Zmíněný učitel si také povšiml, že Omar ještě s jedním spolužákem v písni Mariposa, mariposa (španělsky motýl) zpívali marihuana místo mariposa.

V sedmé třídě Omara vedení školy přemístilo do jiného kolektivu, aby tak předešlo konfliktům s jinými žáky. Zpráva dále konstatuje, že si Mateen vede velmi špatně v několika předmětech, jako příčinu pak škola udává problémy s chováním.

V roce 1999, kdy byl Mateen na druhém stupni, škola zaslala jeho otci dopis o tom, že Omarův přístup a neschopnost sebekázně jsou ve třídě rušivými prvky.

Mateen se narodil v USA v rodině afghánských přistěhovalců. Jeho otec Seddique tvrdí, že byl slušně vychovaný a že rodičům vždy projevoval úctu, také odmítl to, že by Mateen vraždil pod vlivem radikálního islámu, ačkoli se k tomu policii během útoku doznal. Seddique toto synovo prohlášení považuje za chvástání.

Zobrazit celou diskusi