Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý delfínek uvízl na pláži: Hrdina ho v náručí odnesl zpět do moře

Autor: lm - 
10. června 2016
15:47

Hrdina dne! Tím je namibijský instruktor kajakování Naude Dreyer, který si na pláži všiml vyplaveného mláděte delfína. Kytovec byl poměrně daleko od moře a nemohl se dostat zpět. Muž ho proto zvedl a odnesl do jeho vodní říše. A malý delfín mu za to patřičně poděkoval!

Naude Dreyer vlastní kajakářskou společnost v namibijském městečku Walvis Bay. Instruktor si ve středu všiml malého delfína vyplaveného na pláži. Naude proto mláděti ihned vyrazil na pomoc.

„Moc jsem nedoufal, ale hned, jak byl ve vodě, a uvědomil si to, tak vystřelil jak kulka,“ popsal Naude, který delfína odnesl do moře v náručí. A z videa to vypadá, že mu delfín poděkoval za jeho dobrosrdečnost ocasní ploutví. Podle instruktora nebylo jasné, jak se kytovec na pláž dostal, ale muž se raději vrátil ještě v následujících dnech, aby se ujistil, že mládě neskončilo znovu na pláži.

Video záchrany delfína bylo zveřejněno na sociálních sítích a sklidilo úspěch po celém světě. Miliony lidí o dobrosrdečném instruktorovi prohlásily, že je to hrdina.

Video  Hrdina zachránil delfíní mládě.  - Facebook/Pelican Point Kayaking
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi