Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tučňák uplave každý rok 8000 km za mužem, který mu zachránil život

Joao Pereira de Souza je šťastný, že ho tučňák, kterého zachránil, pravidelně navštěvuje.
Joao Pereira de Souza je šťastný, že ho tučňák, kterého zachránil, pravidelně navštěvuje.  (Autor: Youtube.com)
Autor: so, shp - 
10. března 2016
05:31

Tak tomu se říká vděčnost! Brazilský důchodce Joao Pereira de Souza (71) před lety zachránil na pláži mládě odsouzené k smrti. Vykrmil ho a opět vypustil do přírody. Tučňák však na svého kamaráda nikdy nezapomněl a nyní každoročně uplave 8000 kilometrů, aby se se svým zachráncem setkal.

Miluju toho tučňáka, jako by to bylo moje vlastní dítě, a věřím, že on zase miluje mě,“ říká bývalý zedník Joao a objímá ptáka, kterému dal jméno Dindim. Jejich přátelství začalo v roce 2011, kdy muž našel na pláži zbídačené zvíře odsouzené na smrt.

Bezmocný tučňák byl pokryt olejem a bez pomoci člověka by uhynul. Joao ho vzal domů, zbavil jeho peří nečistot a krmil ho, dokud Dindim nezesílil. Potom ho vypustil zpět do moře a neočekával, že ho ještě někdy uvidí.

Jaké ale bylo Brazilcovo překvapení, když se za několik měsíců objevil tučňák zase na jeho prahu. „Málem jsem z toho shledání měl infarkt. Ale teď se to každý rok opakuje. Nikdo jiný na něj nesmí sáhnout, jen já. Ostatní lidi nedůtklivě odežene zobákem. Ale mně sedá na klín, nechá se krmit sardinkami a dovolí, abych ho v horku sprchoval,“ směje se Joao.

Ochránci přírody tučňáka sledovali a zjistili, že za Brazilcem musí uplavat každý rok neuvěřitelných 8000 kilometrů. Osm měsíců tráví u něj doma a na čtyři měsíce odplouvá pářit se k nejjižnějšímu pobřeží Argentiny a Chile.

Video  Tučňák uplave každoročně 8000 km, aby viděl svého zachránce.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

naidka ( 10. března 2016 10:56 )

Ještě by měl Dindim přivést svému zachránci ukázat své manželky a mladé.

janapi ( 10. března 2016 09:47 )

Tak to by měla být zbavena svéprávnosti

zednik ( 10. března 2016 09:23 )

Vrátí. Člověk je nejhorší tvor na zeměkouli,jen to ve své zdegenerovanosti a velikáštsví nikdy nepochopí.

andorea ( 10. března 2016 08:03 )

pepen:

pepen ( 10. března 2016 07:22 )

Bohužel zvíře má lepší vlastnost než člověk.Umí dát najevo vděčnost a vrací lásku. A není sobecké,jako někteří lidé!!!!!Dnešní doba je ta nejhorší-lidé se chovají katastrofálně-ono se jim to vrátí!!!!

Zobrazit celou diskusi