Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tygr v zoo roztrhal chovatelku: Nepřežila převoz do nemocnice

Autor: rc - 
17. dubna 2016
10:17

Tragická událost se stala v zoo v Palm Beach na Floridě. Stacey Konwiser (38), známou jako „zaříkávačku tygrů“, napadl jeden z jejích „chovanců“. Přesto, že byla žena urychleně převezena do nemocnice, zraněním podlehla. 

Stacey Konwiser v zoo Palm Beach na slunné Floridě všichni znali jako „zaříkávačku tygrů“.

Osmatřicetiletá žena strávila hodně času cvičením kočkovitých šelem. „Ona byla člověk, který absolutně miloval vše, co se týká tygrů, a sledovala je každý den,“ řekla mluvčí zoo Naki Carter televizní stanici WPTV. „Kdybyste ji znali, pochopili byste, jak obrovskou lásku k těmto stvořením chovala,“ dodala Carter.

Ovšem, její vášeň se jí stala osudnou. Stacey se zrovna v kryté části tygřího výběhu, který není pro návštěvníky přístupný, připravovala na každodenní dvouhodinovou show zvanou Tiger Talk (Rozhovor s Tygrem).

Tehdy ji zatím z neznámých příčin napadl třináctiletý samec tygra malajského. Zvíře bylo po útoku okamžitě uspáno, avšak pracovníci museli počkat, než šelma usne, aby mohli napadenou ženu ošetřit. 

Návštěvníci zoo mezitím byli odvedeni do obchodu se suvenýry, i když jim žádné nebezpečí nehrozilo. „Žádné ze zvířat se nepohybovalo mimo výběhy,“ řekla Carter a dodala, že je to poprvé v historii zoologické zahrady, kdy zvíře smrtelně napadlo člověka.

Milovnice kočkovitých šelem byla rychle převezena do nemocnice svaté Marie, avšak tam zraněním podlehla. Stacey měla pro obrovské kočky velkou vášeň. Na svůj facebookový profil neustále nahrávala nové a nové fotografie svých tygřích mazlíčků. Ke své poslední fotografii napsala: „Nový muž mého života.“

Případem se nyní zabývá policie a zoologická zahrada bude až do neděle zavřená. 

rumungro ( 17. dubna 2016 14:11 )

Dám si radči ...metr piv.

krtekub ( 17. dubna 2016 13:39 )

Pani ošpetřovatelka asi zapoměla, že jde do práce, navoněla se nějakým parfémem a výsledek je zde.

naidka ( 17. dubna 2016 12:01 )

Láska až za hrob. Zřejmě jeden z tygrů tu její každodenní dvouhodinovou talk show už nerozdýchal, prdlo mu v kuli a učinil tomu rázný konec.

rumungro ( 17. dubna 2016 11:56 )

Nevyplácí se hladit tygra po ocase.

Zobrazit celou diskusi