Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skutečný Jurský park: Dva velcí plazi rozsápali nebohou kozičku

Autor: shp - 
30. března 2016
05:32

Na první pohled to vypadá jako scéna z filmového Jurského parku, ale nejde o nic takového. Tohle je krutá příroda ve své naturalistické drsnosti. Dva varani komodští na indonéském ostrově Komodo napadli kozu. Nebohé zvíře nemělo šanci.

Plazi po koze rychle vystartovali, zakousli se do ní a rázem měli vyhráno. Nebohá kozička mečela, cukala s sebou, ale neměla nejmenší šanci na osvobození.

Ještě když žila, tak z ní ostrými zuby trhali maso, a kozu tak nechali trpět. Neuvěřitelné záběry pořídila na ostrově Komodo Ruska Julia Sundukova, která na něj vyrazila na dovolenou.

Když varani spatřili kozu, jejich chování se úplně změnilo. Předtím vypadali docela líní. Ale jakmile se vydali zabíjet, lenivost se vytratila. Bylo krásné, jak jsou divocí,“ popsala lov varanů Julia.

djaba ( 30. března 2016 19:19 )

Brutální , ale že je součástí článku reklama na komody , to mně dostalo .

uplnejvypatlanec ( 30. března 2016 10:00 )

proboha, co vam ta neboha udelala, ze byste jim predhodil takovydle hunusy ?! hadam ze takovydle humusy by ani ti varani nechteli

ivoadler ( 30. března 2016 09:57 )

Jsou ostrovy, kde nebohé zavlečené kozičky sežrali celou vegetaci. Tady jsou naštěstí v akci komodští varani. Přeměna ostrova na polopoušť snad nehrozí. 

rockyshowman ( 30. března 2016 09:41 )

Bohužel, to je příroda! Ale jak islamisti podřezávají ovce, to je normální? Prodejci kaprů dostávají pokuty za za tzv.nehumánní zabíjení kaprů , ale nad těmi nehumánními vrahy se nikdo nepozastavuje!

naidka ( 30. března 2016 08:05 )

Nebohou kozičku po ránu viděti - výbornou náladu po celý den míti. Jinak - dobré ránko, Bleskáči.

Zobrazit celou diskusi