Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Samice varana chtěla sex, samec ji pokousal

Video se připravuje ...
Autor: Tereza Hořínková, šimk - 
6. září 2010
07:03

V pražské zoologické zahradě se včera na tři hodiny zastavil čas… Mediálně známou varaní samičku a několikanásobnou matku museli operovat. Minulý týden totiž nakladla novou várku vajíček a teď dostala chuť se znovu rozmnožovat. Samec Leonardo ale neměl náladu ani chuť a prokousl jí břicho. Díky dvaceticentimetrové ráně si Aranku teď opravdu nikdo nesplete.

Video  VIDEO: Samice varana komodského se domáhala sexu se samcem Leonardem. Ten se po ní při odmítání ohnal tak nešťastně, že jí prokousl břicho.  - ZOO Praha - Miroslav Bobek
Video se připravuje ...

Varaní samička Aranka má podle veterinářů to nejhorší za sebou. „Nejdůležitější bylo, aby se probrala z narkózy. V tu chvíli jí šlo opravdu o život,“ začal vyprávět kurátor savců Petr Velenský. Co se ale vůbec stalo? Proč nejznámější samice varana komodského musela na sál?

„Aranka přeskočila přepážku svého výběhu a začala fyzicky lákat samce Leonarda. Ten se bránil celých pět minut. Jelikož je už starý a slepý, tak se ohnal a prokousl jí omylem břicho,“ potvrdil Blesku kurátor savců Petr Velenský s tím, že Aranku ihned operovali.

Chuť na sex

Varanka přitom už před týdnem nakladla novou várku vajíček. Podle Velenského je to opravdu zvláštní, protože další »chuť na sex« měla mít tak za půl roku. „Dostala se do falešné říje a chtěla se opět pářit,“ dodal kurátor.

A tak má samička místo sexu dvě dlouhé rány. Jednu deseticentimetrovou a druhou tak dvaceticentimetrovou. Navíc teď bude muset každý den brát silná antibiotika.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi