Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemřelo 130 lidí zbytečně? Abdeslam pózoval s vlajkou ISIS, tajné služby to ignorovaly

Autor: lm - 
18. května 2016
12:26

Belgické tajné služby věděly o radikalizaci Salaha Abdeslama (26) tři týdny před pařížskými teroristickými útoky! Abdeslam si na Facebook vystavil snímek, na kterém pózoval s vlajkou ISIS. Proč nikdo nezasáhl a neušetřil životy 130 nevinných lidí?

Belgická média přišla s šokujícím obviněním. Podle jejich zjištění národní protiteroristická centrála věděla, že Salah Abdeslam spolupracuje s Islámským státem. Mladík měl dokonce na Facebooku fotku s vlajkou ISIS. Zpravodajci se tím prý ale dále zabývali.

Belgická veřejnoprávní vysílací organizace RTBF uvedla, že se dokonce od začátku roku 2015 vědělo, že Abdeslam je v kontaktu s Abdelhamidem Abaaoudem, o kterém bylo známo, že v teroristické organizaci ISIS zaujímá vysokou pozici.

Salah Abdeslam a bratrem Brahimem (†31) byli jedněmi ze atentátníků, kteří v Paříži 13. listopadu zabili 130 nevinných lidí. Brahim se odpálil v pařížské kavárně, Salah jako jediný terorista přežil. Zřejmě se měl rovněž odpálit, ale zpanikařil a uprchl. Za strůjce pařížských útoků je považován Abdelhamid Abaaoud.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi