Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Dentista sadista dostal osm let. Pacienty mrzačil i trháním osmi zubů naráz

Autor: mb - 
26. dubna 2016
15:40

Francouzský soud v úterý odsoudil nizozemského zubaře k osmi letům vězení. Jacobus van Nierop musí také zaplatit pokutu ve výši 10,5 tisíce eur (zhruba 284 tisíc korun). Dentista si dle obžaloby „liboval v bolesti“, pacienti skončili se zlomenou čelistí i otravou krve.

Vytrhával zdravé zuby, nechával krvácet rány po vytrhnutí zubů a zanášel do ran záměrně infekci. To je jen stručný výčet sadistických praktik nizozemského zubaře, který zmrzačil zhruba 100 lidí.

Podle státní zástupkyně Lucile Jaillon-Bru zubař prováděl „nesmyslné a bolestivé zákroky“, zároveň „měl potěšení z bolesti druhých“.

„Dal mi sedm nebo osm injekcí a najednou vytrhl osm zubů. Z ran mi tekla krev ještě tři dny,“ svěřila se francouzským médiím Sylviane Boulesteix (65), jedna z obětí zubaře. Bernard Hugon (80), který si nechal od psychopata vytrhnout zub, zase prozradil, že po zákroku „všude visely kousky masa“.

Nierop začal působit ve francouzském regionu Chateau-Chinon v roce 2008, a přestože si na něj klienti stěžovali již od roku 2011, policie zatkla muže až v roce 2013. Z vazby byl ale propuštěn a uprchl ze země. Byl na něj vydán mezinárodní zatykač a v roce 2014 byl vystopován v malém kanadském městečku. Tamní média informovala, že při zadržení policií se pokusil podříznout si hrdlo.

Jacobus van Nierop se bránil tím, že má psychické problémy. Údajně trpí maniakálně-depresivní psychózou, touží se stát ženou a má sebevražedné sklony. Jeho argumenty ale francouzský soud nepřesvědčily. Kromě osmi let vězení a pokuty, mu též soud zakázal vykonávat lékařskou praxi.

pajato73 ( 26. dubna 2016 15:56 )

zub za zub.... bolest za bolest....

Zobrazit celou diskusi