Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oba rodiče podřezal, těla pak v lese zapálil: Od soudu dostal jen 17 let!

Autor: ČTK - 
27. dubna 2016
14:41

Za ubodání rodičů dnes poslal soud dvaadvacetiletého Vietnamce na 17 let do vězení. Mladík se k činu přiznal, otce a matku loni po dlouhodobých konfliktech podřezal v zázemí jejich večerky v Praze 5. Těla později odvezl do lesa a zapálil, následně je opakovaně přejel autem a ostatky schoval do křoví.

Za dvojnásobnou vraždu hrozilo obžalovanému až doživotí. Pomohlo mu vyjádření znalců, podle nichž se pachatel může dobře začlenit zpět do společnosti. Verdikt není pravomocný.

„Je mi to strašně líto, hlavně kvůli bratrovi, protože je teprve na střední škole a zůstal na všechno sám. Rodiče máme jenom jedny a to, co jsem udělal, je prostě neodpustitelné,“ řekl mladík u pražského městského soudu. Zároveň soudkyni požádal, aby mu neukládala trest vyhoštění, protože v České republice žije prakticky celý život a považuje ji za svou vlast, ačkoliv se narodil v Německu. Soud mu v tomto ohledu vyhověl.

Vietnamský pár přišel o život 31. srpna 2015 v Jeremiášově ulici. Syn nejprve pořezal na krku otce, poté stejným způsobem zavraždil i matku, když objevila mužovo bezvládné tělo. Mladík uvedl, že mu otec vytýkal nevykonanou práci, a proto se po něm ve vzteku ohnal nožem, který zrovna myl. Rodiče ho prý často fyzicky trestali za maličkosti a zlobili se na něj proto, že odešel z vysoké školy.

Mrtvé zabalil do potravinové fólie a přenesl do auta zaparkovaného v suterénu. O několik dní později je odvezl, protože jeho mladší bratr se po rodičích začal shánět a na místo měla brzy dorazit policie. Na čerpací stanici koupil do kanystru benzin, na Rokycansku sjel z dálnice do lesa a těla zapálil. Autem je prý poté přejel proto, aby se mu snadněji odklízela.

majojo ( 27. dubna 2016 16:01 )

Po jedné. A do večera musí být hotovo.

majojo ( 27. dubna 2016 15:58 )

To si snad dělaj zadel? Tohle znovu začlenit do společnosti?

moiaza ( 27. dubna 2016 15:37 )

 Celý život bych mu dál ručně sadit řýžu na Hané.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání