Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sexútoky v Kolíně nad Rýnem: Na slovo „znásilnění“ zapomeňte, naléhal ministr

Autor: mb - 
8. dubna 2016
10:16

Policistům, kteří vyšetřovali sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem, nařídili odstranit slovo „znásilnění“ z reportu, prý to bylo přání samotného ministra vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralfa Jägera (55). Ministr obvinění odmítá, dle něj šlo jen o „diskusi“ ohledně právní kvalifikace.

Buď tu zprávu vůbec nezveřejníte, nebo vynecháte slovo znásilnění. Takový pokyn dle německého policisty Joachima H. dostali strážci pořádku od kontrolních orgánů. Údajně mělo jít o přání ministra vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralfa Jägera. Policisty šlechtí fakt, že „přání“ pana ministra nakonec ignorovali a report pojmenovali Znásilnění, sexuální obtěžování, krádeže spáchané velkou skupinou cizinců.

Ralf Jäger se mezitím nechal slyšet, že na odstranění slova „znásilnění“ rozhodně netrval, údajně šlo o „profesionální diskusi ohledně kvalifikace trestných činů“. Mluvčí pana ministra informaci o manipulaci se zprávou policie též odmítl: „Není pravda, že znásilnění během Nového roku mělo být ututláno.“

Veřejnost se dozvěděla o masových sexuálních útocích až s několikadenním zpožděním. Média i policie ze začátku o trestných činech mlčela. V Kolíně nad Rýnem se té noci shromáždilo přes tisíc migrantů, kteří se rozdělili do menších skupin a následně napadli nic netušící Němky. Policie až nyní v dubnu oficiálně přiznala, že až dvě třetiny útočníků byli uprchlíci převážně z Maroka či Alžírska.

Není to poprvé, co se objevují zprávy o údajné snaze ututlat sexuální útoky z Kolína nad Rýnem. V únoru např. německá policie začala vyšetřovat policistu kvůli úniku informací. Médiím totiž prozradil pravdu o rozsahu zločinů z oné noci.

hejhej ( 8. dubna 2016 17:03 )

Idiot, který chrání zdivočelou, primitvní muslimskou verbež! Němečtí politici, místo, aby ochraňovali svoje občany, chrání muslimské zrůdy!!!!

bre-burda ( 8. dubna 2016 11:19 )

To je tak, když si politici vytvoří pohádku, kterou krmí veřejnost a své voliče a ona se pak nenaplňuje. Oni ti hodní pak nejsou takoví, jaké vybájili, oni ti hodní jsou ve skutečnosti zlí a chlapci političtí pak nechtějí ztratit kredit aby neztratili dobře honorovaná místečka v parlamentu či ve vládě. Pak se zuby nehty drží svého, jedno komu tím škodí.

salto ( 8. dubna 2016 10:52 )

Jaký je vlastně záměr s migranty, potažmo s celou Evropou? Co je na tom těžkého pochopit, že se migranti nacpali do civilizované společnosti a nechtějí se přizpůsobit? Sluníčkáři se ohánějí jakýmisi právy migrantů, ale copak my nemáme žádná práva a musíme se přizpůsobovat společnosti, která žije ještě ve středověku?

kapka6 ( 8. dubna 2016 10:41 )

Co se to s těmi Němci stalo,kdysi hrdý národ a teď sračky! Asi se jim to vrací, jak si taky dovolovali na slabší. Jo čert nikdy nespí

Zobrazit celou diskusi