Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Potraty jsou větší teror než atentáty.“ Kardinál Duka zkritizoval interupce

Autor: mts - 
8. dubna 2016
23:11

Kolem 21 tisíc potratů podstoupily loni ženy v České republice. A to se nelíbí kardinálovi Domuniku Dukovi. „Jestliže zabíjíme nenarozené děti, troufnu si říci, že to je větší teror a hroznější neštěstí než atentáty poslední doby,“ napsal na blogu Aktuálně.cz.

Srovnání s teroristickými útoky mnohé překvapilo. Duka ale svůj výrok vysvětluje. „S děsem hovoříme o stovkách mrtvých při takových útocích a na tisíce mrtvých dětí zapomínáme,“ tvrdí.

Ten zároveň neuznává heslo Moje tělo-moje volba. Podle něj je výrok sice líbivý a tváří se jako vrchol svobody, ale v oblasti mateřství je to jiné.

„Život, který vznikne, děťátko, které matka nosí pod srdcem je sice z jejího těla, ale už to přece není ona. Není to žádný nádor, který je třeba vyříznout. Chce-li někdo rozhodovat o svém těle, prosím, ale neměl by rozhodovat o druhých, kterým dává a zprostředkuje život,“ uvedl Duka.

animka ( 9. dubna 2016 20:38 )

Duko, vezmi si nechtěné děti do svého příbytku a starej se o ně sám. Moje tělo - moje volba!!!

11karel11 ( 9. dubna 2016 16:52 )

Všude jsou lidé hodní a zlí. I v církvi. Duka za to nemůže.

jarumas ( 9. dubna 2016 13:47 )

V celej Biblii v Starom a Novom zákone sa hovorí o interupcii iba toto: "Ak sa muži medzi sebou pobijú a úder pritom zasiahne tehotnú ženu tak, že potratí, no sama nepríde o život, vinník zaplatí také odškodné, aké bude žiadať jej muž, a odovzdá ho podľa rozhodnutia sudcov." Napríklad jednu ovcu. Nie je tam žiadny zákaz interupcie. Ale je tam výstraha pred tými, čo budú vymýšľať nové zákazy a príkazy na viacerých miestach, dokonca aj z úst Ježiša.

11karel11 ( 9. dubna 2016 13:25 )

Ja Duka může napsat takovou moudrost. Při atentátech zemře spousta lidí.

marais ( 9. dubna 2016 11:37 )

 Sorry, potraty jsou tragedie, ale proč muži nejsou spolehliví jako milenci a ženy zbůhdarma oplodnňují, když dítě nechtějí, pane Duko !

Zobrazit celou diskusi