Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Člen Interpolu byl drogový boss. Zadrželi ho při pašování 300 kil kokainu

Autor: ČTK - 
3. dubna 2016
20:51

Venezuelské úřady zadržely šéfa místní pobočky Interpolu, který byl obviněn z pašování drog do Dominikánské republiky. Detektiv údajně řídil dodávku více než tří set kilogramů kokainu, kterou dopravilo na karibský ostrov koncem března malé letadlo. Informovala o tom agentura EFE.

Hlavní detektiv venezuelské sekce mezinárodní policejní organizace Eliecer García koordinoval podle venezuelské generální prokuratury přepravu 349 kil kokainu, který objevila policie v zavazadlovém prostoru letounu Cessna. Ten na ostrov odletěl z města Barquisimento ležícího na severovýchodě Venezuely.

„García využil svého postavení, aby koordinoval průběh akce na mezinárodním letišti Barquisimento,“ uvedla prokuratura v prohlášení.

Spolu s Garcíou byl zadržen rovněž podnikatel Pablo Cárdenas, kterému údajně kontraband patřil. V poutech skončilo i pět příslušníků venezuelské policie a tři bezpečnostní pracovníci letiště Barquisimento.

Venezuela sice kokain přímo neprodukuje, patří však k hlavním tranzitním zemím drogy, která putuje z Peru či Kolumbie většinou do Spojených států. Washington již uvalil sankce na několik předních činitelů venezuelských bezpečnostních složek za jejich údajné role v obchodu s drogami.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi