Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podezřelý únosce Kováčova syna dopaden! Skrýval se u hvězdy filmu Fontána pre Zuzanu

Autor: rc - 
12. listopadu 2016
10:55

Policie v africkém státě Mali zadržela policistu, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač! Bývalý agent Slovenské informační služby Luboš Kosík se měl v roce 1995 podílet na únosu tehdejšího prezidentova syna.

Bývalého elitního policistu se podařilo dopadnout v Mali! Na Luboše Kosíka byl vydán mezinárodní zatykač a dopadnout se ho snažila jak slovenská policie, tak Interpol. Bývalého příslušníka Slovenské informační služby zadrželi podle deníku Sme ve čtvrtek policisté v Bamaku.

 „Specializovaný trestní soud v Pezinku byl Národní ústřednou Interpol informovaný o zadržení odsouzeného Luboše Kosíka. Odsouzený byl zadržený na základě mezinárodního zatykače v krajině Mali. Specializovaný trestní soud byl požádán o zabezpečení překladu zatýkacího rozkazu do francouzského jazyka. Po vyhotovení překladu zašle soud uvedené materiály Ministerstvu spravedlnosti Slovenské republiky, které požádáme o vyžádání odsouzeného na výkon trestu odnětí svobody,“ uvedla pro serveru Topky.sk mluvčí Specializovaného trestního soudu Katarína Kudjáková.

Luboš Kosík se měl v roce 1995 podílet na únosu Michala Kováče mladšího, syna tehdejšího prezidenta. Ovšem kauza s únosem kvůli amnestii expremiéra Vladimíra Mečiara nebyla dořešena. Expolicista měl však nastoupit do vězení kvůli jiné kauze. Soud ho poslal za mříže kvůli směnkovému podvodu koncem června. Kosík se však soudu nezúčastnil a před nástupem do vězení uprchl.

Soud v Pezinku na něj 1. srpna vydal jak evropský, tak mezinárodní zatykač. Za falšování směnek v hodnotě 2,4 milionu mu hrozí čtrnáct let za mřížemi. Kosík se v africké zemi skrýval u herce Ibrahima Maigu, kterého si diváci mohou pamatovat z populárních filmů Fontána pre Zuzanu. Podle serveru Topky.sk jsou expolicista a herec přáteli.  

 „Občan Slovenské republiky Luboš K. byl hledaný na základě mezinárodního zatykače vydaného Specializovaným trestním soudem v Pezinku a na základě Červeného oběžníku vydaného Interpolem. V současnosti probíhá intenzivní komunikace mezi příslušnými justičními orgány obou krajů za účelem vydání osoby na území Slovenska,“ uvedl mluvčí Prezídia Policejního sboru Martin Wäldl.

 

nani ( 7. ledna 2017 10:08 )

Ano to vše bude platit i v novém roce. Roce 2017. Určitě.

plastik ( 14. prosince 2016 08:56 )

Situace je tento rok taková že je třeba si vše sám ohlídat a nespolehat se na zázraky.Ano nikdo za Vás nic neřeší.

branda ( 13. prosince 2016 09:05 )

Ano ano dredr má pravdu . Tak to udělat , pracovat také trošku sám a nesedět a čekat že se případ vyřeší . Sám se určitě nevyřeší.

luciferluci ( 9. prosince 2016 09:31 )

No asi se člověk opravdu musí za své prát sám...

dredr ( 9. prosince 2016 09:19 )

Pravda pravdoucí nejlepší je reagovat sám. Ne se spoléhat jestli se někde objeví nebo ho najdou statní úředníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání