Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oběma rodičům diagnostikovali rakovinu ve stejný týden, mají spolu dvě malé dcerky

Autor: shp - 
30. března 2016
11:17

Na tuhle ránu osudu nemohli být připraveni. Byla totiž hned dvojitá. Australským rodičům Gemmě (30) a Mattovi (40) Flanaganovým diagnostikovali v jednom týdnu oběma rakovinu. Nejhorší na tom všem je, že sympatický pár má dvě malé děti, o které se nyní musí postarat, i když budou oba rodiče podstupovat náročné chemoterapie.

Když šla Gemma 10. března na vyšetření prsů, přišla první zdrcující zpráva. Bulka, kterou si předtím nahmatala, byla skutečně nádorem. Maminka již naštěstí dokojila mladší dcerku.

Teď ji čekají náročné a nepříjemné chemoterapie a poté ji bude provedena oboustranná mastektomie, tedy odstranění obou prsů. Aby toho nebylo málo, přišla za šest dní další zdrcující zpráva.

Matt, kterého dlouhou dobu sužovaly trávicí problémy, konečně zašel na kolonoskopii. Při té mu lékaři našli ve střevech šesticentimetrový nádor. I tatínek malé Isabelly (3) a Harper (1) tak bude muset podstoupit chemoterapie.

Jakmile se o problémech dozvěděli přátelé páru, založili jim účet na stránce GoFundMe, kam mohou dobrodinci zasílat peníze, aby rodičům pomohli s úhradou účtů za léčbu. Dosud se v přepočtu vybralo 550 tisíc korun.

Zobrazit celou diskusi