Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Rodinné prokletí: Školačka (8) má rakovinu prsu, matka čípku, otec krve

Autor: V. Kynclová, Iva Dvořáková - 
27. listopadu 2015
11:18

Osmiletá Chrissy Turner z Utahu si minulý měsíc nahmatala bulku na svém dětském hrudníčku. Lékařské testy záhy ukázaly, že jde o vzácnou formu nádoru prsu, a holčička musí podstoupit mastektomii!

„Bylo to asi v polovině října, když za námi přišla vyděšená s tím, že má bouli na hrudi,“ vzpomíná otec Troy. A lékaři jejich nejhorší noční můru potvrdili: Má jeden z asi 30 druhů nádoru prsu!

Je natolik vzácný, že postihuje asi jednu z milionu žen, a děti navíc naprosto výjimečně. Chrissy se tak stala jednou z vůbec nejmladších osob světa, u nichž byl nádor prsu diagnostikován.

Její rodiče jsou zoufalí a shánějí v rámci sbírky peníze, aby měli na uhrazení obrovských účtů za lékařskou péči. Situace je o to horší, že oba si už kdysi rakovinou prošli a jejich léčba rodinu zruinovala.

Matka Annette bojovala s rakovinou děložního čípku, otci Troyovi se vrátila rakovina krve a momentálně zápasí s Non-Hodgkinovým lymfomem jako v Česku Karel Gott.

Holčička, kterou čeká amputace prsní žlázy, je ale velká bojovnice a s nemocí se hodlá statečně porvat. „Nejdřív jsem byla vyděšená, když jsem zjistila, o co jde, ale budu bojovat, a doufám, že boj vyhraju,“ říká.

Zobrazit celou diskusi