Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výhrůžky v Amsterdamu: Na chodce se dívala uříznutá lidská hlava

Autor: mb - 
10. března 2016
10:56

Ve středu ráno byla nalezena v centru Amsterdamu uříznutá lidská hlava. Pachatelé ji „demonstrativně“ umístili na chodník, nález vyděsil Nizozemce. Podle policie nejde o islámský extremismus, otřesný čin spojuje s válkou drogových gangů z Maroka.

Uříznutá lidská hlava byla nalezena v půl osmé ráno před kavárnou Fayrouz v ulici Amstelveenseweg. „Položili ji tak, aby to vypadalo, že se hlava dívá oknem do kavárny. Vypadalo to bizarně – jako nějaká výhrůžka,“ prozradil nizozemským médiím otřesený Stan Koeman, který pracuje naproti kavárně. „Tohle byste na nizozemských ulicích rozhodně nečekali. Hned mi vytanul na mysli středověk nebo Blízký východ,“ dodal muž.

Drogové gangy z Maroka

Policie byla na místě činu během pár minut a zkrvavenou lidskou hlavu okamžitě zakryla. Policie předběžně vyloučila islámský extremismus, čin spojuje s válkou drogových nizozemsko-marockých gangů.

Hlava patří členovi drogového gangu Nabilu Amziebu (†23), jehož bezhlavé ohořelé tělo našla policie již v úterý v ukradené dodávce. Zohavené tělo identifikovali jen díky otiskům prstů.

Kavárnu Fayrouz znají bezpečnostní složky jako „hlavní štáb“ jednoho z drogových gangů. Nizozemský novinář Wouter Laumans, který se specializuje na kriminální aktivity drogových band a napsal na dané téma knihu, se domnívá, že šlo o demonstrativní vraždu. „Myslím, že mělo jít o jistý druh varování, aby člověk nemluvil nebo nezradil. Člověka ale napadá otázka, co přijde příště?“ varuje novinář.

1pepan ( 10. března 2016 13:29 )

 Jen ať se mezi sebou čmoudi vyvraždí.

irmma ( 10. března 2016 13:06 )

Pro slušné lidi hrůza, pro Kocába, Šabatovou, Dienstbier a, lunpenkavárnu obohacení.

mitoz ( 10. března 2016 12:57 )

To jsou ti pracující přistěhovalci

gabreta ( 10. března 2016 12:39 )

Ano. Hlava patří členovi drogového gangu Nabilu Amziebu, původně imigrantovi z Maroka!!

dfghjk ( 10. března 2016 12:26 )

tak, tak, a je to náš problém, že se s tím neumíme vyrovnat, v toleranci se ještě máme čemu učit

Zobrazit celou diskusi