Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ženu technici zapomněli ve vypnutém výtahu. Její tělo našli až po měsíci

Ženu zapomněli ve vyplnutém výtahu. Její tělo našli až po měsíci (ilustrační foto)
Ženu zapomněli ve vyplnutém výtahu. Její tělo našli až po měsíci (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Jiří Krušina)
Autor: tmp - 
6. března 2016
20:45

Možná šla zrovna nakoupit, do obchodu ani zpátky domů se už ale 43letá žena nikdy nedostala. Zastavil se s ní totiž výtah, ve kterém posléze zemřela pravděpodobně na celkové selhání organismu. Její ostatky našli opraváři výtahu až po měsíci. Informovala BBC.

Noční můra všech, kteří se bojí jezdit výtahem, se stala skutečností v centru čínského města Si-an. Pracovníci údržby vypnuli výtah, ve kterém ovšem právě jela žena. To se odehrálo 30. ledna, poruchový výtah měli opravit. Po vypnutí pracovníci zakřičeli do šachty, aby se ujistili, že nikdo není uvnitř. Žena křik ale patrně přeslechla.

Samotnou opravu výtahu nakonec nechali technici až na 1. března. Jedním z důvodů byl fakt, že v Číně právě probíhaly oslavy nového roku. Když výtah konečně otevřeli, nestačili se divit. Spatřili ostatky 43leté ženy, kterou podle úřadu rodina moc často nenavštěvovala, proto si patrně nikdo nevšiml, že chybí. Na zdech výtahu byly pak podle místních médií hluboké škrábance. Žena se patrně snažila z výtahu neúspěšně dostat.

Případ řeší místní policie jako zabití z nedbalosti. Podle vládních činitelů může za její smrt nepozorné zkontrolování výtahu. Několik osob bylo v souvislosti s případem zatčeno.

djaba ( 18. dubna 2016 21:59 )

Všude je únikový východ , ve výtahu by se hodil tuplem .Nebyl by problém vybavit kabinu dvířky a po straně šachtu osadit obyčejným žebříkem .

Zobrazit celou diskusi