Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Martin (18) zavraždil důchodce kvůli 540 Kč: U soudu se ke všemu přiznal

Martin se přiznal, že zabil Petra kvůli 540 korunám.
Martin se přiznal, že zabil Petra kvůli 540 korunám.  (Autor: TV JOJ)
Autor: shp - 
11. února 2016
22:11

Je ještě teenager, ale přesto jde o chladnokrevného vraha. Teprve osmnáctiletý Martin ze slovenské obce Hriňová si vyhlédl na tramvajové zastávce důchodce Petra (†61), na kterého si později počíhal a surově ho napadl. Bezbranného muže zkopal tak, až spadl na zem. Poté mu skákal po hlavě, než zemřel. Důchodce okradl o v přepočtu pouhých 540 korun.

Muž žil v místní bytovce se svou sestrou a její dcerou. Neteř Jana popsala, co se osudné noci stalo. „Šel domů, čekal na zastávce, v batohu měl přes 50 korun na autobus a ten chlapec přišel za ním, zda nemá cigaretu,“ řekla TV JOJ.

Martin muže odtáhl za pohostinství v Detvě a tam ho podle policie zbil a skákal po hlavě. Z peněženky mu sebral 540 Kč. Dokonce Petrovi vyzul boty, protože v jeho ponožkách hledal další peníze. Mladík po vraždě odešel nerušeně hrát automaty.

Byla jsem v šoku, třásla jsme se jako teď,“ popsala Jana okamžik, kdy se dozvěděla o smrti strýce. Martin po zatčení spolupracuje. „Přiznal se, spolupracuje a činu samozřejmě lituje,“ řekl televizi Martinův obhájce Juraj Remšík.

Od soudu putoval mladík rovnou do vazby. Odcházel potichu a se skloněnou hlavou. „Obviněný byl vzat do vazby pro obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, navíc nemá trvalé bydliště a hrozí mu vysoký trest,“ informovala mluvčí soudu v Banské Bystrici Silvia Zdráhalová.

Video  Martin zabil Petra kvůli pouhým 540 korunám.  - JoJ
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vera51 ( 11. února 2016 23:15 )

 Co chcete?? Za 600 let se neintegrovali cigosi, co s takovym zmetkem?? provazu je skoda, kulka staci

petr1982 ( 11. února 2016 22:53 )

Právní systém, který se ,,snaží" lidi napravovat je na ho... Soud má lidi trestat, né napravovat. Smrt za smrt. Do pr.... s humanismem.

Zobrazit celou diskusi