Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hořící muž vysátý z letadla byl sebevražedný atentátník, bombu propašoval v kolečkovém křesle

Autor: shp - 
5. února 2016
17:32

Předstíral, že je postižený. Soucitu ale využil k tomu, aby na palubu letu D3159 ze Somálska do Džibutska propašoval v kolečkovém křesle výbušninu. Po startu se odpálil, ale letadlo se 70 lidmi na palubě se mu nepodařilo poslat k zemi. Do trupu sice udělal díru, která ho vysála ven, ale nikoho kromě sebe nezabil.

Přesně to si myslí vyšetřovatelé o výbuchu, který zanechal v airbusu díru o rozměru asi 2 metry čtvereční. Hořící muž, který dopadl na zem asi z výšky 4 kilometrů, byl identifikován jako Somálec Abdullahi Abdisalam Borleh. I když ho vyšetřovatelé nepřímo označili za teroristu, oficiálně úřady nic nepotvrdily.

Výbuch na palubě Airbusu A321 přivedl pasažéry do naprosté paniky. Pilot však byl schopný stroj otočit a opět s ním přistát. Jeden z cestujících promluvil o hrůze, kterou na palubě zažil. „Viděl jsem pasažéra, muže kolem 60 let, jak byl vysán z letadla,“ řekl Hassan Mohamed Nur.

Ozval se obrovský výbuch. Velká díra se objevila na boku letadla a muž v ní zmizel. V jeden moment seděl v sedadle, v dalším byl pryč. Byl vysán z letadla,“ dodal vystrašený Hassan Mohamed Nur. Vyšetřování exploze stále probíhá. Podezření z útoku padá na teroristickou skupinu Aš-Šabáb.

rumungro ( 5. února 2016 21:14 )

To bylo od něj zatím jen nanečisto.

a-z- ( 5. února 2016 20:18 )

Jsou to všechno kriplové, i bez vozejku.

joynkaa ( 5. února 2016 20:10 )

Bůh zvítězil na Aláhem...

nick55 ( 5. února 2016 18:58 )

Výbušninu musel mít u sebe. Na místo v letadle se dostane po přesednutí z inv. křesla na takovou úzkou židli na kolečkách ( široká jen jako nápojový vozík ), takže bezpečnostní kontroly před odletem asi nic moc. Nechtěla bych zažít tu hrůzu co pasažéři - pilot je frajer, klobouk dolů

andorea ( 5. února 2016 18:41 )

V tom případě pouze gratulace pilotovi, že všechny nevinné lidi usadil v pořádku na zem a šmejd skončil tak, jak si zasloužil.

Zobrazit celou diskusi