Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Celý den znásilňovali 13letou dívku: Německá policie prý chtěla zločin ututlat

Autor: mb - 
23. ledna 2016
18:35

K šokujícímu sexuálnímu útoku mělo dojít u našich západních sousedů. Tři devianti „cizokrajného“ vzezření unesli 13leté dítě a 30 hodin ho znásilňovali. Zubožené děvčátko pak vyšoupli na ulici. Případ prý chtěla policie nejdříve ututlat, rodiče se paradoxně nyní bojí, že jim holčičku vezme sociální pracovnice. Aspoň to tvrdí ruská média, oběť pochází z rodiny ruských Němců. Dívka později (1. února) přiznala, že si celé znásilnění vymyslela.

Lisa (13) šla 11. ledna jako každé ráno do školy, ale do třídy ten den nedorazila, beze stopy zmizela. Zoufalí rodiče zalarmovali policii a vyvěsili po městě plakáty. Dítě se po necelých dvou dnech našlo, ale nejčernější můry rodičů se bohužel naplnily.

30 hodin znásilňování

Lisa rodičům řekla, že když šla do školy, zeptal se jí „cizokrajně“ vypadající muž, zda nechce svést. Důvěřivé děcko souhlasilo a nastoupilo do auta. Lisu odvezli do bytu, kde začal opravdový horor. „Řekla mi, že tam byla jen postel a matrace na zemi, jinak nic. Hodili ji na postel a prováděli na ní ty věci…,“ prozradila ruským médiím viditelně otřesená teta holčičky Marina.

Reakce policie: Ale no tak, sama jsi to chtěla

Neméně šokující byla podle strýce oběti reakce policie, Lisu vyslýchali tři hodiny bez přítomnosti rodičů nebo sociální pracovnice. „Policie vyvíjela na dítě tlak a nutili ji říkat, že to vlastně sama chtěla,“ nalézal stěží slova strýc Timofej. Jeden z policistů údajně rodičům řekl: „My vám nevěříme“. Policie dle ruských médií původně pracovala s verzí, že šlo o útěk z domova a příběh si dívka vymyslela jako výmluvu.

První zmínky o případu se objevily v ruských médiích už před několika dny, jenže se vynořily pochybnosti o důvěryhodnosti zdrojů. Rodiče a dívka totiž odmítli vystoupit před médii. Na internetu se objevil také klip, který ukazuje, jak údajný utečenec podrobně popisuje znásilňování jiné nezletilé dívky. „Bylo nás sedm, dva ji drželi na podlaze, my tři byli ze shora, jeden ze zdola. Byla to panna, dovedeš si to představit? Plakala, že už dál nemůže… nadávala nám do svi*í a my jsme ji souložili a chrochtali,“ říká jeden z migrantů. Jenže záhy vyšlo najevo, že video je podvrh, respektive se jednalo o svérázný humor zúčastněných.

Rodina si najala advokáta a ten pravost otřesného případu potvrzuje. „Dívku jsem viděl, je opravdu obětí trestného činu. Rodiče nechtějí mluvit s médii, protože je to pro ně stresová situace. Policie případ vyšetřuje, ale »hraje si« s kvalifikací trestného činu, chce uklidnit veřejnost. Jedná se o naprosto nerozumný postoj,“ říká právník Alexej Dankvart.

Ruská novinářka se ovšem se svým kolegou podivovala, jak je možné ututlat znásilnění 13letého dítěte třemi muži, z čistě fyziologického hlediska takový ohavný čin prostě nejde zamést pod koberec. Dítě by muselo projít i rukama lékařů a sociálních pracovníků. „Dívka má na těle stopy násilí,“ odvětil stručně advokát Dankvart, kterého si rodina najala, aby se dle svých slov „domohla spravedlnosti“. Rodiče dívky údajně vyjádřili obavu, že by jim mohla být holčička vzata úřady, pokud se budou policisté držet verze o útěku z domova.

Rusové vyšli do ulic

V Berlíně žije početná rusky hovořící menšina (zhruba 200 tisíc) a někteří rozhořčení rusky mluvící němečtí občané již uspořádali menší demonstraci, kde dokonce vyzývali k útokům na azylová střediska. „Mám sice dva kluky, ale mě osobně se to silně dotklo. Jestli je to pravda, na násilí odpovíme násilím, žádnou jinou variantu nepřipouštíme,“ řekl médiím jeden z rozhořčených demonstrantů.

Imigranti? Ne tak rychle

Horké hlavy protestujících ovšem mírní právník Alexej Dankvart. „V žádném případě žádné násilí. Nevíme, jestli to byli uprchlíci. Logicky vzato, nově příchozí imigranti by neměli k dispozici byt a auto. Je také dost dobře možné, že se jedná o Němce s »určitými vnějšími příznaky«,“ prohlásil advokát.

Německo se dosud nevzpamatovalo z šoku ze silvestrovské noci, kdy zhruba tisíc mužů převážně z řad imigrantů zaútočilo na stovky žen. Podobné útoky se odehrály i v dalších německých městech. Další případ sexuálního násilí nahlásila žena před pár dny, kdy na ni zaútočil běženec „extrémně malého vzrůstu“. Radikálněji orientovaní Němci utvořili mezitím skupinky „dobrovolníků“, které hlídkují ve městech.