Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tváře schovali do dlaní. Vrátili se před klub, kde ISIS postřílel jejich fanoušky

Autor: simao - 
8. prosince 2015
17:30

Oběti z řad svých fanoušků vyrazila uctít v Paříži před klub Bataclan kapela, která tam hrála v osudný den, kdy Paříž a spolu s ní celý svět zděsily a zarmoutily poslední teroristické útoky přívrženců ISIS. Členové Eagles of Death Metal i přes temný název své kapely neskrývali rozrušení. Ani slzy.  

Do Paříže je pozval frontman U2 Bono Vox. Společně se v pondělí večer představili francouzskému publiku vůbec poprvé od masakru v klubu Bataclan, kde zemřely desítky lidí při řádění teroristů.

Členové skupiny Eagles of Death Metal pak v úterý vyrazili společně před klub Bataclan. Přinesli květiny, tváře schovávali do dlaní. Vzpomenuli nejen na své mrtvé fanoušky, ale i 36letého Angličana Nicka Alexandera, který pro ně v osudný večer prodával jejich trička a další předměty. 

Kapela z Kalifornie se vrátila před klub Bataclan měsíc po útoku džihádistů. Chybět nemohl její zrzavý frontman Jesse Hughes. Za růžovými skly svých brýlí skrýval napuchlé oči.

Eagles of Death Metal zpátky v Paříži: Frontman kapely Jesse Hughes před klubem Bataclan Eagles of Death Metal zpátky v Paříži: Frontman kapely Jesse Hughes před klubem Bataclan | Reuters

Co ale otrlí a zkušení hudebníci neskrývali, byl hluboký zármutek. Při pohledu na moře vzkazů, plyšáků a především květin na památku zavražděných. A při vzpomínkách na masakr během koncertu. Sami položili před klub květiny. Na 13. listopad 2015 jen tak nezapomenou.   

Členové skupiny Eagles of Death Metal vyrazili měsíc po pařížském masakru před klub Bataclan Členové skupiny Eagles of Death Metal vyrazili měsíc po pařížském masakru před klub Bataclan | Reuters

V souvislosti s pondělním pařížským koncertem vzkázala na Facebooku kapela svůj vděk, že si ve francouzské metropoli mohla opět zahrát.

Chceme nabídnout naše srdečné poděkování a vděčnost za všechno, co pro nás naši bratři z U2 udělali po útocích ze 13. listopadu. Připomněli nám, že ´bad guys´ (zlí hoši) si nikdy neberou den volna, a protože jsme rockeři, nemohli jsme také... a nikdy nevezmeme. Jsme nemírně vděční U2 za poskytnutí příležitosti k návratu do Paříže tak rychle a možnosti podílet se na léčivé síle rock´n´rollu s tolika krásnými lidmi – našimi přáteli – tohoto velkého města," napsali Eagles of Death Metal. 

Děkuji Francii a děkuji všem na světě, kteří dál dokazují, že láska, radost a hudba bude vždy překonávat hrůzu a zlo, vzkázal frontman Jesse Hughes.

roxana11111 ( 12. prosince 2015 19:16 )

Brzy se toto bude dít i u nás, pač pokakaný Sobotka nemá svůj názor a skáče jak Brusel píská. Škoda, že nemáme vládu jako má Slovensko a Maďarsko !!!!

Zobrazit celou diskusi