Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U2 a Eagles of Death Metal rozezpívali Paříž! Hudebníci se vrátili na místo činu

Autor: lm, ČTK - 
8. prosince 2015
07:57

Paříž se po krvavých útocích pomalu, ale jistě vrací k normálnímu životu. Pomohly k tomu i skupiny U2 a Eagles of Death Metal, které do Francie znovu zavítaly, aby spolu s obyvateli teroristům ukázaly, že se strachu nepoddají.

Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, jejíž listopadové vystoupení se v Paříži stalo terčem útoku teroristů, v pondělí opět koncertovala ve francouzské metropoli. Divákům zahrála v závěru koncertu irské kapely U2. V noci na dnešek o tom informoval portál BBC.

„V listopadu byli okradeni o pódium, rádi bychom jim proto dnes v noci nabídli to naše,“ uvedl zpěvák U2 Bono. Spolu s metalovou skupinou U2 zazpívali People Have Power. Eagles of Death Metal poté zahráli jejich píseň I Love You All The Time.

O účasti Eagles of Death Metal se spekulovalo. „Paříži, milujeme tě a nikdy se nevzdáme rock and rollu,“ řekl davu fanoušků frontman Jesse Hughes.

Kapela U2 po atentátech v Paříži zrušila dva své koncerty, které fanouškům nahradila nyní. První z nich se odehrál v neděli, Američané na něm ale oproti očekávání nevystoupili.

Masakr v koncertním sálu Bataclan, kde Eagles of Death Metal vystupovali, byl nejkrvavější částí teroristického útoku z 13. listopadu. Celkem zahynulo 130 lidí, z toho devadesát v Bataclanu.

Pondělní koncert U2, stejně jako ten nedělní, doprovázela mimořádně přísná bezpečnostní opatření. Nad halou, která pojme až 20 000 lidí, dvě hodiny před jejím otevřením kroužila helikoptéra, poznamenala agentura Reuters.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi